Zavřít reklamu

Apple dnes rozhodně nelení! Před malou chvílí totiž představil dvojici nových sluchátek, která bude prodávat pod značkou Beats, jenž před lety koupil a od té doby její sluchátka vyvíjí pod svými křídly s důrazem na dokonalou kompatibilitu s jeho produkty. A nutno přiznat, že novinky z dílny Beats stojí tentokrát opravdu za to!

Beats Solo Buds

První novinkou, kterou se Apple skrze svou dceřinou společnost Beats před chvílí pochlubil, jsou sluchátka Beats Solo Buds. Ta se budou prodávat za 79,99 dolarů (v době psaní článku nebyla zalistována na českém Apple Online Storu a tedy jejich českou cenu zatím neznáme) a budou k dispozici až od června. Hlavním lákadlem těchto sluchátek má být až 18hodinová výdrž baterie bez nabíjecího pouzdra či nabíjecí pouzdro miniaturních rozměrů. Právě výdrž baterie je přitom zcela unikátní – žádná jiná špuntová či pecková sluchátka od Applu totiž podobné hodnoty nenabízí. Je tu však jedno velké „ale“. Pouzdro totiž nenabízí baterii, takže jakmile se sluchátka vybijí, je třeba je připojit k elektrické síti a nabít je přesně tak, jako když nabíjíte třeba telefon. 

Jedná se o klasická špuntová sluchátka vyznačující se dle Applu vlastní akustickou architekturou a ergonomickým designem se čtyřmi možnostmi velikosti ušních koncovek pro přesné uchycení. Není zde sice k dispozici ANC, zato však samozřejmě vzhledem ke konstrukci nechybí pasivní izolace okolního zvuku, která by měla poslechový komfort solidně zvýšit. Další zajímavosti je speciálně navržený mikrofon, který by měl díky pokročilým algoritmům skvěle eliminovat šum a tím zlepšovat kvalitu hovorů. 

Jak již bylo zmíněno výše, poměrně unikátně je zde řešeno nabíjení, které sice probíhá přes pouzdro, avšak to je jen jakýmsi „zprostředkovatelem“ energie a nikoliv baterií pro nabíjení. Kromě elektrické sítě lze nicméně sluchátka nabít přes USB-C třeba i přes iPhone 15 s tím, že díky podpoře rychlonabíjení je lze nabít za 5 minut na hodinu poslechu. 

Mezi další vychytávky sluchátek patří vlastní čipová platforma Beats, která zajišťuje skvělou kompatibilitu jak s iOS, tak i Androidem s tím, že zde nechybí podpora Apple Find My či Android Find My Device. Potěší i konfigurovatelné tlačítko „B“ na boku každého sluchátka, na které si lze nastavit například přijímání hovorů, hlasového asistenta a tak podobně. 

Sluchátka budou k dispozici od června ve čtyřech barvách – konkrétně v Matte Black, Storm Grey, Arctic Purple a Transparent Red. Nevládnete-li angličtinou, vězte, že se můžete těšit na černá, šedá, fialová a červená průhledná. Důležité je rovněž dodat, že spolu s příchodem nových Beats Solo Buds končí Apple s výrobou Beats Studio Buds, takže pokud jste si právě na tato sluchátka brousili zuby, máte bohužel smůlu. 

Beats Solo 4

Spolu s Beats Solo Buds ukázal Apple i nová náhlavní sluchátka Beats Solo 4. Ta navazují na dřívější model Solo 3, avšak s tím, že je výrobce dle svých slov přepracoval jak zevnitř, tak i zvenčí, aby poskytovala vylepšený výkon a zároveň skvěle padla na uši a nabízela skvělou výdrž baterie. O zvuk se zde starají vlastní 40mm měniče speciálně vyladěné pro hudbu a navržené tak, aby minimalizovaly artefakty a jakákoliv zkreslení. Ve spojení s Apple produkty je zde pak k dispozici i podpora personalizovaného prostorového zvuku s dynamickým sledováním hlavy, které vás do poslechu daného obsahu skvěle vtáhne. 

Vylepšení se dle očekávání dočkaly i digitální mikrofony s inteligentním algoritmem pro redukci šumu, který byl dle slov Applu vyškolen více než 7000 hodinami poslechu šumu v reálném prostředí. Právě skvělý trénink mu má dodávat vynikající schopnosti, které oceníte jak při hovorech, tak třeba i aktivaci hlasového asistenta hlasovým pokynem. Co se týče propojení se zdrojem zvuku, k dispozici jsou celkem tři možnosti – přes Bluetooth, přes USB-C či 3,5mm jack konektor. V případě USB-C je pak k dispozici bezztrátový zvuk a podpora nabíjení při poslechu, 3,5mm jack je zase jednoduchou klasikou. 

Jednou z nejzajímavějších vlastností nových sluchátek je bezesporu jejich skvělá výdrž. Výrobce láká na až 50 hodin přehrávání, což je jen pro představu o 10 hodin více než nabízela předešlá generace. Co se pak týče telefonních hovorů, na jedno nabití jich sluchátka zvládnou až 36 hodin, což je taktéž neuvěřitelná porce. A díky podpoře rychlonabíjení stačí 10 minut na to, aby bylo možné sluchátka využívat dalších pět hodin poslechu. Poměrně překvapivě zde sice chybí podpora ANC, nicméně vzhledem k designu těchto náhlavních sluchátek je víceméně jasné, že i pasivní izolace bude opravdu skvělá. 

Stejně jako předešlý model, i Solo 4 spoléhají na vlastní čipovou platformu Beats zajišťující vynikající kompatibilitu jak s iOS, tak s Androidem a tedy i podporu Apple Find My či Android Find My Device. Samozřejmostí je navíc i zde naprogramovatelné tlačítko „B“ či podpora aktivace hlasových asistentů hlasem. Vzhledově jsou pak sluchátka velmi podobná modelu Beats Solo 3 s tím, že váží pouhých 217 gramů a nabízí velmi pohodlné odnímatelné náušníky. Cena novinky je nastavena na 199,99 dolarů (česká cena nebyla v době psaní článku známá) s tím, že prodej začne od 2. května. 

Beats Solo 4 bude možné zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.