Zavřít reklamu

Applu je mnoha uživateli v poslední době poměrně intenzivně vyčítáno, že zaostává za konkurencí v otázce umělé inteligence. Právě AI má totiž v budoucnu výrazně změnit svět, přičemž kdo se dokáže tohoto trendu chytit a svézt se na jeho vlně, ten může díky němu posunout své produkty na zcela novou úroveň. Pravdou nicméně je, že Apple AI prvky ve svých systémech používá dlouhodobě, přičemž umělou inteligenci jako takovou využívá i na místech, kde by to možná leckdo nečekal. Určitý háček je však v tom, že jeho AI není narozdíl od té konkurenční příliš vidět, kvůli čemuž tak na ní musí čas od času upozornit i samotný Tim Cook.

Ten vyzdvihl umělou inteligenci Applu při své nedávné návštěvě Číny, na které se zúčastnil mimo jiné konference o snižování uhlíkových emisí. Při svém projevu na této akci se nechal konkrétně slyšet, že právě umělá inteligence již nějakou dobu pomáhá Applu v jeho snaze stát se uhlíkově neutrální společností. „Bez umělé inteligence bychom nebyli schopni zrecyklovat takové množství materiálů, jakého jsme schopni nyní. Je pro nás tedy naprosto zásadní a myslím si, že tomu tak je či může být pro každou společnost, která se snaží o uhlíkovou neutralitu či minimálně snížení emisí,“ řekl konkrétně Cook. 

AI tedy není využitelná jen pro nejrůznější generování textu, jeho souhrny, tvorbu obrázků a tak podobně, ale jak můžete sami vidět, společnosti jí začleňují do interních procesů, které jsou díky ní jednoduší či komplexnější. Potenciál této technologie je tedy evidentně obrovský a o to zajímavější bude sledovat, jaké využití pro ní Apple vymyslel pro iOS 18 a iPhony 16 (Pro), potažmo roky budoucí. 

Dnes nejčtenější

.