Zdravím, chcem sa spytat ako funguje beh aplikácií na pozadí. Popripade nejaky zdroj informácií. Dakujem.
iOS už od 5 - 6 sám zavírá apliakce, které nepoužíváš. Takže není nutné vypínat je ručně. Můžeš si taky všimnout, že apliakce je většinu času načtená už předem, například ráno, protože si iPhone pamatuje, že tu appku každé ráno zapínáš.
To je nejaká blbosť čo si napísal... Normálne funguje multitasking, aplikácia si to pamätá, či je ráno alebo večer.. Ale na pozadí fungujú len niektoré funkcie (v Xcode sú na to funkcie keď sa vypne appka čo má robiť a pod..). Ja si myslím že zvyšok si uloží do flash disku, kde sa nachádza práve appka.. Čo si s ňou robil a pod.. Neukladá sa to asi do ram, kedže na iPhone máš otvorených 50 appiek a stále to drží pri 1GB Ram.. Nemusíš ich vypínať, funguje to skvele, neseká sa ako android 🙂
pokud vite, jak funguje hibernace ve windows, tak je to podobne. aplikace ktera se vypne bezi jeste nejaky procesorovy cas na pozadi,, pokud nejsou definovany triggery, ktery by aplikaci ozivovali, tak ji system jednoduse receno "zapauzuje" - ulozi obsah pameti na interni storage a ulozi stav instrukci v procesoru, proto, kdy si znovu sputite, tak jede skoro ve stejne stavu, jako jste ji ukoncili.
v programu, ale muzes definovat, jak se ma aplikace chovat - tedy, pokud zadat exit kod (vypnes aplikaci), tak se nemusi ulozit stav na interni storage, ale proste se ulozit progres (napr ve hre) a aplikace se korektne ukonci.
Prave mi bezel reel z instagramu dokola i kdyz jsem vyjel z aplikace))) zvuk bezel z reel dokola. Schvalne jsem to chvilku nechal, bezelo to neustale, zkusil jsem prejit do jinych aplikaci.. stale reel bezel))) Pak uz jsem se rozhodl appku instagramu vypnout rucne vysoupnutim z multitaskingu) a teprve se to vyplo. Takze ona ta hybernace asi nebude tak slavne fungovat.... iPhone 14 pro max
Dík za vysvětlení. Mne by zajímalo jak nechat APPku běžet na pozadí. Třeba jako podcast YouTube, s vypnutou obrazovkou.
beh na pozadi musi apka dovolovat, např. podcasty od Apple bezi na pozadi uplne normalne. Nebo treba prehravac audia v Documents bezi na pozadi uplne v pohode. Myslim, ze YT tohle (beh na pozadi) neumoznuje ve free rezimu, ale mam pocit ze v premium to umoznuje. Nemam YT premium.