Zdravím, chtěl bych se zeptat zda někdo používá homepody jako hlavní zvukové zařízení k TV. Má to smysl? Hraje to dobře/hlasitě? Vzhledově vy se mi to docela líbilo, ale jestli to dokáže splnit tu funkci. Díky za info
Za mě určitě smysl dávají, hrají skvěle mají i silné basy, dokáží zahrát i nižší frekvence pod 40hz (překvapivě na jejich velikost), Dolby Atmos je taky super, dobře imutují prostorový zvuk. Jsem zvědavý na novou generaci jak budou doma 🙂
Díky za info. Ještě se zeptám jak je to s funkčností. Připojím k Apple TV přes Wi-Fi/Bluetooth a ovládám hlasitost ovladačem od Apple TV? Díky
Při prvotní instalaci se to zeptá zda chcete využívat HomePod/y jako výchozí zvuk AppleTV
a ano, dá se využít ovladač na změnu hlasitosti i když je AppleTV vypnutá
Ještě musím oživit téma. Když mám napárované homepody s Apple TV, ale zrovna budu hrát na Playstationu, bude fungovat zvuk? Nebo mám párovat homepody přímo s TV, která podporuje AirPlay 2. Díky
Ak sa ti to aj podarí napárovať na TV tak zvuk z PS bude vzdy oneskorený. Túto variantu úplne vynechaj.
Ono to s TV stejně nejde. Musím upgradovat Apple TV a přes EARC by to mělo fungovat na vše
A proč je na Apple TV zvuk normální a na samsung TV je opožděný? Je to docela iritujici. Da se s tím něco dělat? Nebo je to proste kvůli tomu že apple si to snaží držet u svých zařízení?
Michal Nedavaška píše:
Ak sa ti to aj podarí napárovať na TV tak zvuk z PS bude vzdy oneskorený. Túto variantu úplne vynechaj.
Já teda opoždění s novou Apple TV a HomePody 2 neregistruji, toto již mají vychytanéOneskorený zvuk je aj keď si spustíš ľubolnú hru na MACu. Bohužiaľ.
Takže, Apple TV 4K 2. generace + 2x homepod mini (stereo), propojeno přes HDMI ARC a vše funguje jak má. Žádný zpoždění není (Apple TV, Raspberry - KODI, PS4)
tak potom gratulujem. takéto vymoženosti som nepoznal. Ale ani sa mi do nich nechce… Vôbec netusilm čo ke hdmi arc a čo to má spoločné s momepod mini. to rasberry to nejako synchronizuje?
HDMI ARC je vstup na TV, není to klasická 2.0, ale 2.1. Je to funkce zpětného audia. S homepody to má společného to, že jsou jako výchozí audio u Apple TV 4K (musí být 2. generace a výš) a tím pouští zvuk z ostatních komponentů jako je PS4, rapsberry i když je Apple TV vypnuta. Já to chápu tak, že HDMI ARC je optický kabel s hdmi v jednom a Apple TV slouží jako receiver (hodně zjednodušeně řečeno). Jinak je to opravdu super, zvuk ovládám ovladačem jak od Apple TV, tak od TV.