Ahoj,
mám dotaz ohledně scén v rámci HomeKitu. Mám doma několik chytrých zařízení, která komunikují s HomePodem. Manuální ovládání funguje bez problémů, scény typu v tolik a tolik hodin, nebo když něco třeba svítí, tak... fungují. Ale například scéna, kdy "Poslední odejde z domu", nebo "Někdo přijde domů" vůbec nefungují.
Nastavil jsem si, že když poslední osoba odejde z domu (všichni jsme na Apple zařízeních), tak aby se snížila teplota v domě o 2 stupně celsia. Nikdy se tato automatizace neprovedla. Stejně tak při příchodu domů (opačná akce). Zkoušel jsem i napojit na tuto automatizaci věci jako pozhasínání zapomenutých světel, televizorů a podobně. Nikdy nic.
Jak tato scéna funguje technicky? Co je potřeba zajistit, aby se automatizovaně provedla? Polohové služby máme zapnuté všichni, takže HomeKit musí poznat, že doma už nikdo není a akci vyvolat. Napadá mi jen jedna věc - máme doma i tablety (iPady) a ty samozřejmě s sebou nebereme. Je možné, že tato přítomná zařízení způsobují, že si automatizace myslí, že doma ještě někdo je? Existuje tedy nějaká možnost, jak tato zařízení z "detekce" vyloučit, aniž bychom je museli třeba úplně vypínat?
Díky za info.
Petr.