Zdravím, s dovolením bych se na Vás obrátil s radou. Sám jsem dlouhé roky majitelem jediného iOS zařízení a to iPhonu, aktuálně 6s. Nyní jsem si pořídil Macbooka Air (verze 128gb) a s přítelkyní (iP 5s) zařizuji společné bydlení. Teď k mému dotazu. Rád bych zakoupil zařízení, které bude sloužit jako externí bezdrátové HDD, kde budeme společně ukládat hudbu, fotky, filmy ze všech zařízení, ale zároveň bych toto zařízení rád propojil s TV (není to SMART- bez wifi modulu), která by sloužila jako přehrávač filmů (jelikož Mac nemá HDMI). Vím o Apple TV, Airport Time Capsule a Airport Express, ale to je několik zařízení.. Existuje něco jiného? Budu rád za rady, popřípadě technické řešení. Díky.
z vlastni zkusenosti pouzivam nasledujici reseni a naprosto uspokojuje 🙂
jako centralni bod pouzivam NAS server (např. Synology DS216j + 2x HDD WD RED v zrcadlenim - ochrana pred ztratou dat)
pomoci aplikace z App Store (DS Photo, DS audio, DS file, ...) se na tuto NAS z telefonu, tabletu dostanu odkudkoli - lze zapnout i pristup z internetu.
z Macu se na NAS pripojim klasicky pres sdileni v síti nebo pres web. stranku NASky.k televizi (non-smart) mám Raspberry Pi se systemem KODI, ktery se na NAS pripoji a dokaze prehravat ulozene soubory
vse dostupne pres Wi-Fi nebo kabel (jak je potreba)
cenove to vychazi - NAS cca 4.500,-; disk 3TB cca 3.000,-/ks; RasPi cca 1.200,-;
urcite bys nasel levnejsi reseni, ale tohle je robustni a díky modularite NASu dokaze nabídnout dalsi rozšíření 🙂
Musím říct, že tvoje řešení je opravdu skvělé. Já mám doma TimeCapsuli 3TB. Musím říct, že nepatřím zrovna ke spokojeným s tímto řešením. Co se týče práce s Macem, tak super, ale problém je prohlížení na iOS zařízení. Když si chci něco přehrát, tak v podstatě žádná z appek nepodporuje toto rozhraní. Možná, že jsem dostatečně nepátral, třeba by to vyřešila ta appka DS něco. Schválně to prozkoumám.
Když tak brouzdám po netu, lze využít mého PS4, jako "zobrazovače" filmů?
Popřípadě mě napadá varianta Apple TV + WD My Cloud - http://www.istyle.eu/cz/wd-my-cloud-2tb-osobni-cloudove-uloziste.html
Chápu správně, že uložené filmy/fotky na tomto uložišti můžu přes Macbook a Apple TV spustit na televizi?
mel jsem Apple TV 3 gen. ale jeji moznosti v ČR nejsou idealni. i jeji "uzavrenost" me zde neuchvatila:(
na NAS jsem se z ni nedostal (pouze pomoci domaciho sdileni propojeneho na apple ID), ale tohle reseni pro me nebylo to prave ořechové 🙂proto jsem hledal nahradu a nalezl ji ve zminovanem RasPI 🙂 KODI je s modularnimi doplnky vhodny nejen ke sledovani filmu z nasu, ale dokaze prehravat i streamovany obsah z internetu.
V tomhle směru je APPLE trochu omezující
Proto používám Wi-Fi router + NÁS Synology s 2x2TB RAID 0 (zrcadlení). NÁS umožňuje spoustě celou radu služeb včetně Média serveru (hudba a video na TV) , úložiště a spoustu dalších služeb
Pro multimediální přehrávání na TV mam do NAS jeste připojeny Western Digital TV, za málo peněz spousta muziky