🙂 píše:
NASka s dvema diskama je JEDNO zarizeni at si rikas co chces. Zdroj maji spolecny a zdroj muze odpalit oba dva disky behem mrknuti oka a pak ti nepomuze ze zrcadlis 🙂
Apropo, zrovna dneska byla zajimava diskuze na zive 🙂 tam si pocti o zrcadlenych discich ktere odesly 🙂
Jestli nevadí, že se zde přidám, tak řeším to a samé.
Moje idea:
1 kopie dat v mašině
2 kopie na externím hdd
3 kopie mimo domov 2disková naska + něajké UPS, vše ale levně, akorát nevím, co přesně pořídit v merku mám Synology DS220+ (nebo stačí Synology DS220j u toho lidi píšou že je to pomalý?), ups třeba tato? APC Back-UPS BE-850VA? nic kromě záloh z Time machine (popřípadě synchronizaci iPhone a mac) neplánuji. Disky zatím nevím, zda stačí jen vybrat "random" 24/7 a každý jiný výrobce nebo značení 2 x 1TB mi bohatě bude stačit.
4 kopie, a to nebude ale již záloha, ale pouze synchronizace toho "opravdu nejdůležitějšího" do cloudu iCloud.
Teď otázka:
šifrovat vše v Macu, má tam na to zatržítko a bude to takhle stačit, nebo šifrovat ještě jinak, nějakým spešl SW? A jakým?
A jaká je pak šance, třeba když se něco podělá, tak asi ze zašifrovaného disku již pak nikdo ty data neobnoví (nehledě tedy na to, že obnova dat je šíleně drahá, pro obyč. smrtelníka).
Díky za rady