Zdravim, budu pořizovat AirPort a rozhoduji se mezi Express a Extreme. Který by byl lepší? Nějaké zásadní rozdíly, zkušenosti, doporučení? Bude na to připojeno cca 8 zařízení + HDD na ukládání dat. Předem děkuji za rady
K express nejde připojit HDD, takže zbývá asi jediná možnost 🙂
Presne tak, k Express HDD pripojiť nejde, navyše má menej antén a tak má menší výkon, ideálne ako extender, prípadne do bytu. Do domu by som volil skôr Extreme.
majdy píše:
Presne tak, k Express HDD pripojiť nejde, navyše má menej antén a tak má menší výkon, ideálne ako extender, prípadne do bytu. Do domu by som volil skôr Extreme.Dobře. A ještě když tedy vyloučím Express a uvažoval bych o Extremu, ke kterému jde připojit HDD. Bylo by lepší Extreme + dokoupit HDD nebo už by bylo lepší pořídit TimeCapsule ? Protože co jsem koukal, tak na TimeCapsule jdou už rovnou zařízení Mac i zálohovat.
Nejlepší je kapsle. Protože měl jsem i Extreme a k tomu připojení harddisk a prostě někdy jsem ten harddisk neviděl na Macu. Takže jsem musel restartovat .Mac a zbytečně mě to zdržovalo.
Mam Extreme a k nemu HDD avsak kupoval som Western Digital disk ktory bol urceny specialne pre Mac a hned ho naslo ziadne problemy vsetko zalohuje time machine 🙂 Nehovoriac o tom ze ten disk mozes casom zvacsit keby si potreboval
tak dost zasadny rozdiel medzi xpress a extreme je pouzitie LAN Gigabit ethernet (dost dvolezite pre NAS) na rozdiel od expressktory ma len 100 MB