Zdravím, neměl jste někdo problém s kartou od Airbank (Mastercard) při platbě přes web nebo aplikaci Apple store? Mě to píše v aplikaci "kreditní karta byla zamítnuta" a na webu "Platbu z karty nelze ověřit". Apple podpora říká že je problém u banky a banka že byla platba zamítnuta platební bránou u Applu.
Samozřejmš limity, finance i vše ostatní mám povolené aby platit na netu šlo, jen teď u Applu mi to nejde. Cca před 2 měsící šlo vše v pohodě.
A datum expiračky karty se nepřiblížil k jejímu konci? Protože i to může ovlivnit nákup na netu...
apple posila overeni zpet bance v AAV a to obsahuje chybu, ktera platbu neoveri tzn chyba applu, ale ani po 3 telefonatech se zatim nikdo nevyjadril co s tim. na starost to ma obchodni oddeleni, technicky support ani nevi co jim ma poslat.
Zkusím novou kartu a pak se uvidí jestli a jak dlouho bude fungovat, na itunes, app store vše funguje normálně, apple store je jiný systém a tam to blbne prý od prosince/ledna, v airbank o tom ví, volalo jim prý několik desítek lidí. Apple o tom asi ví jen okrajově. Pokud si pamatuji správně, tak apple posílá ověření platby bance v AAV s kódem Z0 (nebo N0) a to je prý chybné. V applu mi řekli ať mi banka resetuje (vypne/zapne) ověřování platby na internetu, ale to prý banka neumí, respektive to nelze udělat. Proto jsem si vyžádal novou kartu.
Takže za cca 3-4 dny to vyzkouším a pak budu zase volat na Apple.
Důvodem je neaktuální prostředí platebního rozhraní v návaznosti na posílené zabezpečení mobilních plateb kvůli EU, prostě neproběhne ověření karty podle nových požadavků. Stávalo se to prvních několik dnů i na kartových terminálech v obchodě. Jeď po bance i po Apple, ať si to dají do kupy a nevymlouvají se jeden na druhého. Bance klidně řekni,ž e když v tom mají bordel, tak jdeš pryč, oni se potom mnohem víc snaží. KB funguje všude a v klidu.
to mam v planu jestli nova karta nebude fungovat
Ahoj, mam uplne rovnaky problem s Air Bank MC na Apple Store. Kuriozne mi cca pred 2 tyzdnami po par dnoch skusania jedna objednavka normalne presla. Tento tyzden uz to zase nejde. Karta normalne funguje vsade inde, vratane macOS/iOS App Store. Spravanie Apple Store checkoutu je celkovo nedeterministicke, hadze rozne chyby, 3/4 casu vobec nenacita Air Bank rozhranie pre potvrdenie platby a rovno zdochne, alebo zdochne po potvrdeni platby.
Apple aj AirBank mi potvrdili, ze su na to staznosti, pricom banka vraj nema co riesit a Apple sa to vraj snazi vyriesit, samozrejme bez ETA. Apple mi ponukol podat objednavku po telefone, cize nadiktovat aj vsetky platobne udaje, co urcite nebudem absolvovat.
Ja este pockam a priebezne to budem skusat zaplatit, mozno to zase zafunguje. Posledne co sa mi teraz chce, je kvoli jednej objednavke zhanat novu kartu/banku, ktora aj tak moze dopadnut uplne rovnako.
Jan píše:
Ahoj, mam uplne rovnaky problem s Air Bank MC na Apple Store. Kuriozne mi cca pred 2 tyzdnami po par dnoch skusania jedna objednavka normalne presla. Tento tyzden uz to zase nejde. Karta normalne funguje vsade inde, vratane macOS/iOS App Store. Spravanie Apple Store checkoutu je celkovo nedeterministicke, hadze rozne chyby, 3/4 casu vobec nenacita Air Bank rozhranie pre potvrdenie platby a rovno zdochne, alebo zdochne po potvrdeni platby.Apple aj AirBank mi potvrdili, ze su na to staznosti, pricom banka vraj nema co riesit a Apple sa to vraj snazi vyriesit, samozrejme bez ETA. Apple mi ponukol podat objednavku po telefone, cize nadiktovat aj vsetky platobne udaje, co urcite nebudem absolvovat.
Ja este pockam a priebezne to budem skusat zaplatit, mozno to zase zafunguje. Posledne co sa mi teraz chce, je kvoli jednej objednavke zhanat novu kartu/banku, ktora aj tak moze dopadnut uplne rovnako.
mam to uplne stejne. bohuzel to co chci koupit na store jinde nemaji. app store, itunes bez problemu. tohle je fakt k vzteku. podarilo se Vam neco s tim udelat?
dekuji
nejlepsi je zmenit potvrzeni plateb z aplikace na smsm kod a potom je vse ok. staci zavolat na podporu airbank a tam to prevedou.