platby do apple urcite nejsou potvrzene sms kodem. to funguje jen tady.
Presnetohle se mi stalo minuly tyden, na uctu se strhlo 3x3750,- a 2x1570,- vsˇe jako apple platba. Ucet a historii transakci jsem kontroloval a bez zaznamu. V bance take identifikovali platbu jako apple. Na infolince Apple kontaktovali primo ameriku a ty vsechny platby vratili zpet na ucet, ze pry je to zneuziti karty a kartu ze systemu apple vyradili a doporucili abych ji nechal zablokovat.
Je divne, ze mam na karte nastavenou verifikaci a pri kazde transakci mi prijde upozorneni. Toto mi nezodpovedeli. Muzu jit i na policii, ale je to vyrizene.
Takze, pokud se nekomu ztratili penize vypadajici jako apple platba, je to mozne. Kontaktujte linku Apple a oni platbu identifikuji a vrati. Musi to hlasit pouze majitel ID.
Takove nazory jako ze to neni mozne si strcte nekam.patrne je to nejaky hack pres Apple pay, protoze tam ty platby maji divne autentizace
Na fb letem svetem applem jsem byla pro smich. Neteri to vratila banka, ze olatby nebyly overeny sms, tak udelala banka nejakou refundaci.Ale uz si to presne nepamatuju.
Stejný problém! Dnes stržena 4x částka 1290 Kč i přes to že jsem nic nekupoval, co mám dělat ???
Marek píše:
Stejný problém! Dnes stržena 4x částka 1290 Kč i přes to že jsem nic nekupoval, co mám dělat ???Kontaktovat apple a banku. vratili penize
Apple už vážně neví, jak by z nás vystřískal ještě více money. Prvně odstranil z rádoby eko důvodů nabíječky, přístě kabely a na přesrok možná bude do iPhonu za příplatek přidání displeje ne? :-)) Asi je to málo, tak už i začal strhávat neautorizované platby :-))) Bezva, proč ne, prachy se mají přeci točit :))
Tak volal jsem do Apple a řekli mi že peníze vrátí tak doufám že jo, jinak prý šlo o zneužití karty a musel jsem ji zablokovat v bance. No po této zkušenosti si ještě hodně rozmyslím zda tu novou přidám znova do Apple Wallet !
Takže tu kartu zneužil Apple? Nikdo jiný by ji z Apple Wallet zneužít nemohl.
Takže ty platební karty hacknul nějaký zaměstnance Apple? Nebo jaké vysvětlení jste u Applu dostali? To je bordel.
prosimvas jak dlouho trvalo vraceni penez zpatky na ucet? uz je to tyden a stale neprislo nic. Diky
Marek píše:
Tak volal jsem do Apple a řekli mi že peníze vrátí tak doufám že jo, jinak prý šlo o zneužití karty a musel jsem ji zablokovat v bance. No po této zkušenosti si ještě hodně rozmyslím zda tu novou přidám znova do Apple Wallet !také se mi teď začaly strhávat peníze, ale v apple wallet kartu nemám, zatím mi strhli pouze 3x 269 kč, tak jim také zavolam a snad mi je vrátí