Dobry den, stalo se nekomu, ze apple strhaval z uctu jednu a tu samou platbu, dokud tam nic nezustalo? Stalo se prave ted me neteri. dekuji
to muze pokud jde za opakovane nakupy v aplikacich(hry atd) popripade se mrkni v predplatnych
otazka je co to je za platby. kdyz rikas neteri tak to ve me evokuje ze si kupuje nejake body nebo veci do nejake hry opakovane, pripadne si neco predplatila a strhava se to kazdy mesic, treba hbo go nebo youtube
Jedna se o cca 2500 kc a slo o nejakou apple platbu. Ta castka se strhla nekolikrat, dokud tam byla hotovost. Ale nevi za co. Uz kontaktovala banku. Sama jsem zvedava jak to dopadne.
v iCloudu na telefonu zobrazit iCloud (nize je zobrazeni vsech zarizeni ke cloudu) potom rozkliknout itunes&app store - apple ID - zobrazit a sjet nize na platby a tam bude kdy a za co se strhavali. nejaky clanek na toto tema na LsA byl, tak ho zkus najit
Hbo nestoji 2500 kc a hry nehraje zadne. Neteri je 22 let ne deset. 😀 Proto se ptam, jestli se to nekomu nestalo. Zitra jde na policii.
Nevím co chce na policii řešit. Podávat trestní oznámení na apple je zbytečné. První bych zjistil, za co se platby strhávali. Pak to třeba řešil s podporou apple. Policie je v tomto případě úplně zbytečná.
Přesně tak. Nikdy se mi nestalo, že by mi tohle nějaka appka nebo apple dělali sami od sebe. To spíš stáhla nějakou kravinu, nedočetla podmínky apod. Jak ti radí výše, nejdřív zjistit za co odchází. Policie se tomu v tomhle stádiu akorát vysměje.
lucka81 píše:
Dobry den, stalo se nekomu, ze apple strhaval z uctu jednu a tu samou platbu, dokud tam nic nezustalo? Stalo se prave ted me neteri. dekujiNestalo. Řekl bych že si neteř kupovala jednu microtransakci za druhou. Podívej se do historie plateb, můžeš je tam i vystornovat a požádat o peníze zpět. Napiš si do google "jak požádat o peníze zpět za nákup v appstore". Tady na LSA o tom byl článek.
Tisickrat sem napisu, ze nic nehraje a nic nenakupuje a stejne ty same odpovedi, jak kdybyste ten pripad znali. 😀 Ona nema ani applepay. Nic si nekupovala a uz je to vyresene. Teda aspon penize uz ma zpet na ucte. Ty platby skutecne mely odejit do applu, ale banka je stornovala, protoze ty platby nebyly potvrzene sms kodem.
Ma airbank. Prisla ji jen sms, ze nema dostatek penez k provedeni platby. Zadnou platbu neprovadela a zjistila, ze ji odeslo nekolik plateb za sebou do applu, dokud mela na ucte penize.
Tak samo od sebe to asi nezačalo, ne? Jak jinak by se asi Apple dostal k jejímu číslu kreditky, potažmo účtu?
Můžeš se s námi dohadovat, že nic nehraje a nenakupuje apod. Ale něco se stát muselo, aby ji vůbec odcházely platby. Jen tak si apple určitě nestahoval peníze z účtu.
lucka81 píše:
Ma airbank. Prisla ji jen sms, ze nema dostatek penez k provedeni platby. Zadnou platbu neprovadela a zjistila, ze ji odeslo nekolik plateb za sebou do applu, dokud mela na ucte penize.lucka81 píše:
Ma airbank. Prisla ji jen sms, ze nema dostatek penez k provedeni platby. Zadnou platbu neprovadela a zjistila, ze ji odeslo nekolik plateb za sebou do applu, dokud mela na ucte penize.Ahoj prosim te jak presne se ta situace vyresila ? Dnes se mi stalo to same, odesla mi z uctu platba 2500 kc ale nic sme neplatil ani nekupoval, apple si to odecetl sam.