Air je už smiešny produkt. Chceš kupovať niečo, čo sám Apple už nechce a čoskoro zavrhne? Ak by prišla aktualizácia Air-ov, potom ber, ale dnes nie, každý kto dnes kúpi air, sa nechal oklamať na cenu. Mnoho ľudí v mojom okolí má Air, už v dobe kúpy som im hovoril, nech radšej idú do Pro, že jednoducho tak nezostarne a ten displej bude skvelý aj o 4 roky, nepočúvli a teraz po troch rokoch "plačú", už len pri pohľade na mojú retinu a tešia sa, kedy si konečne kúpia retinový a nič iné už nechcú. Pred troma rokmi sa Air však ešte oplatil, no dnes absolútne… Kupujú ho len 3 skupiny ľudí:
- "hlupáci" čo si nevedia spočítať 2+2 a idú po cene
- tí, ktorí do parametrov, nevidia a HW im nehovorí nič a nemajú prehľad, zároveň chú MacBook lebo je to cool
- tí, ktorí majú starý MacBook, či starý notebook s HD rozlíšením a bránia sa, že im retinu netreba
Pamätám si na časy, kedy boli bežné aj odpovede,v štýle: načo také vysoké rozlíšenie? Na dnešnú dobu úplne zbytočné, alebo, veď pri tak vysokom rozlíšení na tak malom displeji musí byť všetko strašne maličké, alebo, také rozlíšenie na notebooku je hlúposť, veď na 30' monitore mám full HD a všetko je pekne ostré…
Samozrejme Air bude stále brániť množstvo ľudí, čo ho vlastní, no stále je "skalných" menej a menej, a ľudia si to začínajú uvedomovať, tí so zdravím úsudkom si to uvedomovali od predstavenia retiny … Však niektoré konkurenčné windows modely dnes ponúkajú displeje s vysokým ppi ako MacBook, niektoré už aj s vyšším, je hanba, že Apple ešte Air predáva a hlúposť, že si ho vôbec niekto kúpi alebo iná situácia, vážne stačí na 13" notebooku rozlíšenie podobné ako máme dnes na 4,7' iPhone? Nemyslím si. Je to počítač, nie telefón, niesom ten typ človeka, čo ide po parametroch, ale, že vôbec, no čo sa týka displeja v MBA, tam sa inak nedá… je rok 2016, ten displej bol dobrý tak v 2010 ...