Zavřít reklamu
  • Výběr – MacBook #4923

Nové Macbooky podle mě budou stát přes 45 tisíc, což je pálka opravdu obrovská a pokud bude mít zase klasickou integrovanou grafickou kartu, tak se rozhodně už za takovou cenu nemusí nový Macbook vyplatit, koupil bych hned po vydání Macbook Retina 2015. Sám jsem dostal v září Macbook Retina Late 2013 za peckovní cenu 22 tisíc a jsem plně spokojen.

Výběr – MacBook #4924

Pokud by ceny zůstaly stejné, jako stávající modely, stál by nový MB Pro asi kolem 46 tisíc, protože nový MB už nebude se 128, ale bude s 256, jako 12" MacBook, cena by dávala smysl. 46 tisíc je pálka, sice na to dostanu ještě 12% slevu a možná to budu mít i na firmu, i tak je to pro mě obrovská suma peněz. Kdybych ale kupoval MB Pro 2015 až po vydání MB Pro 2016, pravděpodobně bych nestihl 12% slevu.

Výběr – MacBook #4925

Madex: áno tak Quick Look určite má potenciál, pretože ako už názov hovorí je to rýchly náhľad, užívateľ Macu ak chce vidieť fotku, či zobraziť súbor, použije Quick Look, a neotvára ju, to len pokiaľ s ňou ide pracovať. Ja sám ho používam prakticky stále, aj na webe si dávam často preview stránok, aby som nemusel otvárať nové taby ak chcem len vidieť o čo ide a niesom si istý či to stojí za to otvoriť a chcem tým mrhať časom… skvelá vec je tiež gestá vo Finderi (rovnaké ako v Safari) namiesto stláčania šípok "< >" (späť a dopredu) 😛

iWork vs MS Office? Veľmi záleží od tvojho prostredia. Čo sa týka appiek myslím, že áno, problém môže byť, že v škole od teba budú vyžadovať to a to, pritom použijú svoj Calibri či jak sa volá font (MS font) a budeš musieť riešiť kompatibilitu, Pokiaľ pôjde len o hotový súbor a v škole sa s ním nikto nebude hrať, áno nahradí to office.

Za mňa:
    Pages vs Word – pre bežného usera, ktorý nevyužíva špeciálne funkcie MS (ktoré používa v skutočnosti 5% MS užívateľov) to je 1:1
    Numbers vs Excel – nemám moc skúsenosti, v Numbers som spravil asi tri tabuľky, čo je stále viac ako v Exceli, no ľudia hovoria, že Excel ako jediný má výrazne navrh, takže povedzme že 0:1 pre Excel
    Keynote vs Power Point – Keynote je fakt super a témy mi prídu krajšie, (aj keď Power Point som už pár rokov nepoužil) 1:0

Aktualizácie na OS X (macOS) sú väčšinou rovnaké a (dokonca v rovnaké dni) ako pre iOS, žiadne 14 dňové otravné polhodinové inštalovačky nasilu 😉

Výběr – MacBook #4926

Děkuji všem za odpovědi, vážím si toho. Vypadá, ze přechod na macOS bude v pohodě. Děkuji Vám také za zodpovězení pojmů a věci, které jsem nevěděl, děkuji zejména majdymu. Kdyby mě ještě napadla nějaká otázka, nápíšu.

Madex píše:

Moje největší otázka zní?

Většina prodejců nabízí slevy pro studenty 12% na Mac. Platnost této slevy bývá u každého prodejce jíná, přesto velmi podobná. Končí mezi cca 27 - 31.10.2016. Pro mě je koupě MB náročná investice, protože jsem student a peníze získávám z brigád, což pro mě znamená, že každou slevu uvídám s "plnou náručí". Jelikož nic neznaznačuje tomu, že nové MacBook Pro 2016 bude na pultech do konce 12% slevy, dostávám se do dilema. Koupit MB Pro 2015 se studentskou slevou (platí do 27. - 31.10.2016), nebo počkat na nový MacBook Pro 2016 a pravděpodobně nevyužít 12% slevy.

Nastává otázka, vyplatí se počkat na nové Pročko, i přesto, že pravděpodobně zmeškám 12% slevu, nebo koupit 2015 s jistou 12% slevou? Když si vezmu, že ceny nových modelů jsou cca stejné, vychází mi, že MB by začínal na ceně okolo 46 tisíc (1650 €) , protože Apple ho bude prodávat s minimální konfiguralní (256 GB, jako Macbook 12", nikoliv dnešních 128 GB). Co na to říkáte? Vyplatí se počkat?

to majdy: Mohl bys mi, prosím, odpovědět na tuto otázku? Děkuji
    Pokud chcete, klidně odpovídejte i ostatní.
    Děkuji

Výběr – MacBook #4927

Madex píše:

Moje největší otázka zní?

Většina prodejců nabízí slevy pro studenty 12% na Mac. Platnost této slevy bývá u každého prodejce jíná, přesto velmi podobná. Končí mezi cca 27 - 31.10.2016. Pro mě je koupě MB náročná investice, protože jsem student a peníze získávám z brigád, což pro mě znamená, že každou slevu uvídám s "plnou náručí". Jelikož nic neznaznačuje tomu, že nové MacBook Pro 2016 bude na pultech do konce 12% slevy, dostávám se do dilema. Koupit MB Pro 2015 se studentskou slevou (platí do 27. - 31.10.2016), nebo počkat na nový MacBook Pro 2016 a pravděpodobně nevyužít 12% slevy.

Nastává otázka, vyplatí se počkat na nové Pročko, i přesto, že pravděpodobně zmeškám 12% slevu, nebo koupit 2015 s jistou 12% slevou? Když si vezmu, že ceny nových modelů jsou cca stejné, vychází mi, že MB by začínal na ceně okolo 46 tisíc (1650 €) , protože Apple ho bude prodávat s minimální konfiguralní (256 GB, jako Macbook 12", nikoliv dnešních 128 GB). Co na to říkáte? Vyplatí se počkat?

No k tomúto neviem čo ti mám povedať, Vždy bez výnimky sa oplatí počkať na novú generáciu. Buď lebo ponúkne niečo nové, alebo aspoň ceny predošlej generácie klesnú dole.

Priateľka vlastne rieši tú istú dilemu, akurát ona veľmi chce 12", no láka ju vyšší výkon kvôli tomu, že sa chce sem tam hrať The Sims 4 a tak čakáme tiež na nové MacBooky, čo to bude, pokiaľ bude tenší a menší ako dnešný model + s novou klávesnicou, zároveň za rovnakú cenu, čiže 12" cena = MBP13" cena, asi berie Pro.

Jediné čo ma napadá je, že si spomínal, že ti nová klávesnica na 12" MacBooku skôr vadí a máš pocit, že je to ako písať na iPade, nové MBP budú touto klávesnicou na 99% disponovať taktiež, takže ak ju nechceš, možno + 1 dôvod prečo sa ti až tak čakať neoplatí, za mňa je ale tá klávesnica super, páči sa mi, párkrát som si ju už skúšal a zvykol by som si asi rýchlo.

Ak premrháš 12% zľavou, stále môžeš získať terajší model lacnejšie alebo uplatniť 6% štandardnú študentskú zľavu.

Výběr – MacBook #4928

Presne tak, stále ho budeš mať lacnejší.. nerieš zľavu pred novými modelmi, sú naschval, lebo aj tak bude tá cena nižšia a takto ich aspoň skor dopredajú v tom danom obchode keď im majú o mesiac skor lacnejšie.. a ak ho chceš na firmu, dostaneš DPH naspať 20%, zľavu na firmu nedostaneš, lebo nemôžeš použiť ISIC alebo iné študentské karty a zároveň to dať do účtovníctva na firme. Už som sa to pýtal všelikde som to riešil... predsa podnikateľ študent by mal mať nejaké výhody ne?

Výběr – MacBook #4929

majdy píše:

No k tomúto neviem čo ti mám povedať, Vždy bez výnimky sa oplatí počkať na novú generáciu. Buď lebo ponúkne niečo nové, alebo aspoň ceny predošlej generácie klesnú dole.

Priateľka vlastne rieši tú istú dilemu, akurát ona veľmi chce 12", no láka ju vyšší výkon kvôli tomu, že sa chce sem tam hrať The Sims 4 a tak čakáme tiež na nové MacBooky, čo to bude, pokiaľ bude tenší a menší ako dnešný model + s novou klávesnicou, zároveň za rovnakú cenu, čiže 12" cena = MBP13" cena, asi berie Pro.

Jediné čo ma napadá je, že si spomínal, že ti nová klávesnica na 12" MacBooku skôr vadí a máš pocit, že je to ako písať na iPade, nové MBP budú touto klávesnicou na 99% disponovať taktiež, takže ak ju nechceš, možno + 1 dôvod prečo sa ti až tak čakať neoplatí, za mňa je ale tá klávesnica super, páči sa mi, párkrát som si ju už skúšal a zvykol by som si asi rýchlo.

Ak premrháš 12% zľavou, stále môžeš získať terajší model lacnejšie alebo uplatniť 6% štandardnú študentskú zľavu.

OK, děkuji za odpoveď. Dám na Tebe/Vás a počkám. Stálé čekání je ubíjející, ale s tím my nic neuděláme. Jenom doufám, že čekání se chýlí ke konci.
    Přepokládám, že když dobře, na konci října by mohl být na pultech. Snad.
    Ještě uvidím, jak moc budu NB potřebovat ve škole. Za začátku snad moc ne.

MatoKRAL píše:
    Presne tak, stále ho budeš mať lacnejší.. nerieš zľavu pred novými modelmi, sú naschval, lebo aj tak bude tá cena nižšia a takto ich aspoň skor dopredajú v tom danom obchode keď im majú o mesiac skor lacnejšie.. a ak ho chceš na firmu, dostaneš DPH naspať 20%, zľavu na firmu nedostaneš, lebo nemôžeš použiť ISIC alebo iné študentské karty a zároveň to dať do účtovníctva na firme. Už som sa to pýtal všelikde som to riešil... predsa podnikateľ študent by mal mať nejaké výhody ne?

Ok, počkám na novou generaci.
    Jinak, ptal jsem se taky, zda můžu nakoupit na firmu a zároveň využít studentské slevy. Viz screeny.
    Ještě něco, v obchodě Smarty právě nabízejí "Back to school" akci na všechny Macy. 12% slevy pro každého, bez nutnosti dokazovat studium. ,

Screeny: http://leteckaposta.cz/814108638

Výběr – MacBook #4931

To budú refurbished kusy - opravované.. takže to by som nekupoval.. záruka k nim nebude už od apple a pravdepodobne 1 rok od firmy ktorá to predáva (neviete čo od nej čakať), a skor sa s tým niečo stane ako s novým kusom.. ja som dal za 2 mesiace starý macbook 15 2015 mid 1800€ + je v účtovníctve takže 20% DPH 20% náklady, a s 4 cyklami baterky..

Výběr – MacBook #4932

Každý pořídí to, za kolik si to sám cení a jak se mu poštěstí. Mně se podařilo třeba si nechat zadarmo vyměnit displej v rámci staingate výměny u mého 15" Late 2013, který je taktéž z eBay. Při koupě měla baterka 114 cyklů, teď po skoro 3 měsicích jsem to zvednul jen na 139, kapacita se pohybuje kolem 98%-99%. Pořizovací cena 950€ + poštovné. Šlape jako nový.

Výběr – MacBook #4933

Použitý nechci.
    1) nákup na firmu
    2) studentská sleva

Jsem už asu rozhodnutý, že počkám na nový model. Moje rozhodnutí by už asi změnila jen nějaká hodně výhodná nabídka.

Výběr – MacBook #4934

Aj používaný vieš dať na firmu, so študentskou zľavou sa nedá dať na firmu..

Výběr – MacBook #4935

Madex píše:

Studentská sleva lze kombinovat s nákupem na firmu.
    Viz screenshoty.

Jak můžu si dát do firmy notebook z bazaru? Návod?

Výběr – MacBook #4936

Tak snad budu nove macbooky este tento rok 😉

Výběr – MacBook #4937

Madex píše:

Madex píše:

Studentská sleva lze kombinovat s nákupem na firmu.
    Viz screenshoty.

Jak můžu si dát do firmy notebook z bazaru? Návod?

Od prodejce si nech vystavit výdajový doklad, hotovo.

Odpověď na: Výběr – MacBook

celý text

.