Zdravím všechny znalce a fandy, vážně přemýšlím o nákupu MacBooku a dostal jsem se trochu do slepé uličky co se týče výběru. Byl by to můj první Mac a proto se snažím nasbírat co nejvíce informací. Co se týče specifikací, mám oba modely řekl bych dokonale načtené, ovšem ocenil bych radu od vás, zkušených uživatelů. Notebook totiž využívám především na internet, filmy, videa (YT) a kancelářskou práci v podobě excelu, wordu a powerpointu. Žádné hry nehraji, grafiku taky nedělám, maximálně upravím v jednoduchém editoru pár fotek. Zajímá mě tedy, který z produktů byste mi doporučili vzhledem k tomu, že ocením delší výdrž, ale zároveň nechci, aby mi přístroj po nějaké době začal vypovídat službu v podobě zpomalení a zasekávání (narážím tak na 7W procesor v Airu 2018). Předem děkuji za vaše názory a přeji hezký den.
Keď boli akcie na Macbook Pro 2016 nTB za 1400 eur - resp keby stál toľko aj dnes - tak je to rapídne lepšia voľba ako Air. To isté platí aj pre 2017tku. Možno by som trocha počkal až predstavia MBP nTB2018 - vtedy pôjde 2017 dole a bude to lepší kauf. Ale osobne by som išiel do Macbooku Pro (ktorý vo svojej podstate až taký Pro nie je - skôr Air a Macbook 12" sú slabučké)
Záleží co od toho čekáš. Já výkon nepotřebuji a vybral jsem si letošní Air a nelituji.
Já osobně bych se rozhodl když už tak MacBook Air 2018 🙂 Na to na co ho potřebuješ tak Ti to bohatě stačí a několik let bohatě stačit bude. Navíc je to zcela nový produkt. O kvalitu bych se nebál. Pokud ale můžu doporučit , kup raději z druhé ruky. Čistě od někoho kdo ho měl 14 dní a nevyhovuje mu , vyplatí se to .
Za mne zásadně PRO.... dají se shnad dobré kousky za velmi zajímavé ceny
Já se také rozhoduji mezi Pro 2017 a Air 2018. Budu ho používat v práci a doma. Prohlížení dwg souborů (asi 10 záložek), měření, otevřeno cca 10 záložek pdf souborů. Připojená Magic Keyboard a Magic Mouse. Popř kdy asi bude představený nový Pro?
mě by jen zajímalo, kolik z vás co tu doporučujete pouze Pro, jste ve skutečnosti aspoň měsíc používali nový Air Retinu? Máme doma oba a musím uznat, že pokud nepotřebuji dělat vemi náročnou grafickou práci (tím nemyslím tu a tam pár i větších videí nebo pár vrstev, ořez, vyvážení apod.) tak je nový Air super stroj, ať už co se týká velikosti, výdrže baterie, nové klávesnice nebo i výkonu, kterého má víc než dost. A že je moje žena expert na to, jak pracovat v tolika programech najednou a mít otevřeno tolik záložek v safari, že když jí dám své Pro, tak dokáže rozhýbat větráky i touto obyčejnou prací, což se jí u nového Aira snad ještě nepovedlo. Stejně tak když si pustí fotky, kterých má v knihovně přes 40.000 (cca 350GB), tak na novým Airu jede apka Fotky bez chvilkového zamrznutí, což na jiných strojích tak obvyklé není. Tak že za mě je to univerzální skladný lehký stroj pro většinu lidí, včetně tech "profesionálů", kteří se bez Pro neobjednou:) a třeba na domácí využití ho plánuji do budoucna pořídit i pro mě místo mého Pročka.
Když jsem byl včera v iWantu, tak jsem porovnával Pro i Air a fakt nvm který. Spíš jsem se přikláněl k Pro ale pak jsem vyzkoušel iPad Pro s Apple pencil 2 a Folio keyboard. To je taky super. Výkresy jdou číst i měřit, Pdf v klidu, web taky. Ale trochu mínus beru že nemůžu připojit USB klíčenku, na to mi prodejce řekl že mohu přez Hub, na webu jsem někde četl že USB C je v iPadu Pro mírně osekané. Takže místo dvou mám nyní tři kandidáty.