Ahoj, rád bych investoval do Macbooku. Použití: Tvorba hudby (hlavně Ableton, ale i jiné), občas nějaký menší střih videa, webovky, úprava fotek, ... Bude mi stačit Air, nebo bych měl jít spíš do Pročka? A vyplatí se pořád pořídit i některý ze starších modelů, nebo mám raději koupit nový - 2017, 2018? Nejspíš ho budu stejně splácet, takže mě trochu děsí představa, že v době, kdy bych akorát splatil nějaký starší model, to už s jeho použitelností a kompatibilitou nebude bůhvíjaké. Vím, že jsem nedal moc indícií, přesto díky za pomoc T.
řeším podobné dilema, taky by mě zajímal názor zkušenějších.... co se týče využití velice podobně jako píše tomas.poul, já akorát navíc nějaký tabulkový editor a team viewer...
Nezlobte se na mě, ale Vy si opravdu chcete vzít úvěr na něco tak zbytného jako je MB? Nechcete si to radši rozmyslet?
Já jsem šel do Pročka 15". Dělám webovky(webstorm/phpstorm), mobilní aplikace(XCode) a trochu grafiku(lightroom, photoshop, illustrator, XD).
Pokud chceš ušetřit a koupit použitý/zánovní tak doporučuju appletrh.cz(pročko jsem kupoval tam) - můžeš se jich přímo i zeptat na doporučení, mají online chat.Dobrý den,
naši zákazníci kteří to myslí vážně s grafikou, střihem nebo programováním/kódováním jdou do Proček(2015/2017).
Když tak můžete zkusit kontaktovat naší podporu pomocí online chatu(appletrh.cz) v pracovní den, oni Vám zkusí poradit s výběrem.