Dobrý den, uvažuji nad koupi použitého MacBooku. Na inzerátu se nabízí 2015 MacBook Pro 13" Retina za 32 000,- nebo 2013 MacBook Pro 13" Retina za 23 000,-. Je MacBook Pro 2013 srovnatelný s 2015?
Podle me ten rozdil je takovy ze bych si priplatil, je to skutecne uz celkem znat hlavne na vydrzi na baterku a i vykon
Děkuji za super odpověď. Popřemýšlím ještě nad tím.
Asi bych si raději také připlatil. Hlavně ta Retina je skvělá a přeci jen 2013 už je trochu starší a SSD také dělá hodně.
Asi bych si raději také připlatil. Hlavně ta Retina je skvělá a přeci jen 2013 už je trochu starší a SSD také dělá hodně.
Já právě chci novější MacBook z účelu programování v XCodu, přecházím z Mid 2010.
Pokud nevadí váha, která šla u retiny hodně dolů, já bych asi volil 2013. 9000,- je hodně veliká úspora. Ihned po koupi bych vyměnil HDD za SSD. Vzkoušel jsem na dvou Pro a je to nepředstavitelný rozdíl. SSD diskem jsem zrychlil i 10 let starý počítač, který před tím vypadal, že zemře. Není potřeba kupovat nic drahého, například v czc prodávají Crucial 240 GB za cca 1800,-, 480 GB za cca 3500,-. Ale o tom je potřeba něco načíst a pohlídat rychlost zápisu. Výměna je hotová za pár minut. Dále, na čínských serverech se dá koupit rámeček na původní HDD místo CD ROM mechaniky za pár korun. Funguje to skvěle, montoval jsem to už do dvou ntb. Display je vynikající i bez retiny. Máme v rodině 2 Pročka z roku 2013. Jen ta váha je hrozná, pokud se využije i původní disk, je ještě horší.
Já mám 13 Air, nosím ho všude s sebou a ani nevím, že v tašce něco mám. Pro s retinou má váhu taky velmi příznivou. A výkon je trochu zapeklitá otázka. Mám v současnosti MB Air z roku 2012 a chtěl jsem si udělat radost, tak jsem omladil na Air 2015. Procesor novější, výkon horší. Rozdíl procesoru je 1,6 MHz u novějšího, oproti 1,8 MHz u staršího. Nakonec je jedinou výhodou nového Airu výdrž baterky. A jestli 4 hodiny vydrží starý, neměl jsem utrácet za nový. Jednoznačně to byla chyba.
Takže, já bych se rozhodoval podle potřeby mobility. Pokud nosíte 2 Kg, je to na draka a urve to rameno. Pokud ho chcete spíš domů, neutrácel bych, přidaná hodnota je minimální.Pardon, původně jsem si špatně přečetl, že i ten 2013 je s retinou. Pokud je tomu skutečně tak, kupovat 2015 je asi hloupost.
Hodně zdaru.Macbook Pro 2013 je v pohodě, pokud ti nevadí, že se bude při grafických efektech lehce zasekávat - animace nebude vždy naprosto plynulá - ...ale tak na 90%. Především při přepínání ploch..grafická karta má co dělat s chodem systému.
Mě osobně by to vadilo a šel bych do modelu 2015, který má už dostatečný výkon. Navíc dva roky práce na display není úplně málo a má svoji životnost....a to stejné platí u baterie.
ja by som si už radšej priplatiľ na tú 2015tku. Ja som prešiel z 2012tky na 2015tku a je to neuveriteľne rýchlejšie a lepšie s batériou
gregor píše:
ja by som si už radšej priplatiľ na tú 2015tku. Ja som prešiel z 2012tky na 2015tku a je to neuveriteľne rýchlejšie a lepšie s batériouSúhlasím, mám 2015 Retina pro a je to pecka.Pokiaľ chceš ešte lepšiu pecku , čakaj 2 mesiace na 2016 Retinu pro, bude tam procesor Skylake, predpokladám zlepšenie procesorového a grafického výkonu možno aj o 40-50%.
Tak jsem si pořídil od známého MacBook Pro Early 2013 Retina 15". Má jen 72 cyklů baterie a je jak nový. Má i7 2,4 GHz, Intel Graphics 4000, 8GB RAM a SSD 256GB. Myslíte, že to je dobrá koupě? Platil jsem za něj 35 000,-.
Jestli tam není dedikovaná grafická karta GeForce GTX650M, tak budeš s tou grafikou hodně strádat, přeci jenom to krmí obrovský Retina displej.
DanielTran15 píše:
Má jen 72 cyklů baterie a je jak nový.Len pre moju zaujimavost, kolko ma bateria health (v%)? Dik za odpoved
Tohle teď nevím. Dostal ho před 4 měsíci. Ale jinak je ve stavu Healthy
kolega co ma MBP 2013, tak pokukuje take po novejsim (2015) - prave kvuli rychlosti (take programuje v xcodu)