Ahoj, rádi počítáte? Tak pojďte se mnou Rád bych iPhone 8 a uvažuju jestli mi bude stačit 64 GB. Teď mám iPhone 5 32 GB a je to tak akorát, někdy trochu těsno... Jenže má 8 megapixelové fotky, menší printscreeny, točí jen fullHD 30 fps, má menší rozlišení displeje, spoustu funkcí z iPhonu 8 a iOS 11 chybí... Takže těch 64GB nemusí stačit dnes natož za třeba 3 roky. Mám v plánu natáčet 4K 60fps, používat livephotos, vždy nejnovější iOS a podobně... Takže, mám na telefonu 15 minut videa, 600 fotek (bez printscreenů a stažených) (3,0 GB) 7,5GB hudby Největší aplikace jsou Real Racing 3 (3,4 GB) Galaxy on fire 2 (1,3 GB) iMovie (0,7 GB) Velikost všech aplikací se těžko zjišťuje protože to iTunes dělí na aplikace (6,6 GB) a dokumenty a data (8,6 GB), kde jsou data aplikací ale taky maily, knížky a podobně. Mám 80 aplikací a sčítat to se mi teda nechce. Podle Applu zabírá minuta 1080/30 videa 60 MB a 4K/60 400 MB, místo normálních 8 MP fotek budou 12 MP pohyblivé nebo sekevnce a to zabere plácnu 2x tolik takže videa 0,9 --> 6 GB, fotky 2,1 --> 4 GB 7,5 GB hudby zůstane, hádám že Apple nepředělá všechno do bezeztrátových formátů jelikož HomePod nebude Hifi věž. Real Racing 3 by se podle mě neměl zvětšovat, ale řekněmě že se skrz to rozlišení všechno zvětší o 10% GoF 2 nahradím GoF 3, tedy 1,3 --> 1,5 GB iMovie by mohlo zůstat stejné ale přidají se Clips tak plácnu 0,7 --> 1GB a tak dál. Je to tedy tak, že potřebuju 7 GB navíc na knihovnu fotek, nic na hudbu a pro aplikace 2 GB navíc. Plus třeba 5 GB pro virtuální realitu a 2 pro iOS 13, to znamená více než 10 GB volného místa u 64 GB verze. To vypadá úplně jednoznačně pro 64 GB verzi, ale nechcu udělat chybu. Proto se ptám jestli počítám správně a na nic jsem nezapomněl Předem díky za jakékoliv připomínky.
Ježiši 😀 Kup si co uznáš sám za vhodné ale s tím jak to používáš bych Ti radši doporučil 256gb 😉 Já sám používám iPhone 7 32gb mám tam 5 videi 573 fotografii 39 aplikací 30 hodinovejch setíků a ještě 14,32gb volného místa a vím že i kdybych iPhone 7 používal další 4 roky tak se mi nikdy nestane to že by se mi objevila hláška že tam není už místo 😀 ale iPad mini 4 mám o velikosti úložiště 128gb a klidně bych si ho dokázal představit i s 256gb 😛 Ale tím neříkám že by mi bohatě nestačilo 128gb . No a čekám na iPhone X a to vím že beru s 64gb a bude mi to bohatě stačit . Ale v Tvém případě pokud se pohybuješ na hraně tak radši ber těch 256gb
Díky 🙂
Tož není to hrana, teď mám 2 GB volné a na 8 bych jich měl více než 10. Ale je fakt že každoročně dělám čistku a vyndám z něj 3 GB věcí na což bych se u 64 vybod, ale jestli se rozlezu do 256 tak nevím kdo to bude zálohovat 😀
No upřímně jsem se rozhodl pro 64 ale když už jsem to tak sepsal tak mi bylo líto to neodeslat 😀 Ještě jednou díky za čas 🙂Něco takového jsem použil a zmizelo jich rovnou 5, smazalo to cache, takové to jak třeba Real Racing 3 občas musí stáhnout nějaké auto nebo trať z netu a potom má v sobě iPhone o 10MB více... Já to řeším tak, že to stáhnu vždycky všechno a je to potom rychlejší při načítání. Takže by tam to místo nebylo dlouho. Je jednodušší způsob jak cache smazat, skuste si z iTunes stáhnout nějaký fakt velký film, před placením se objeví hláška, že je málo místa a najednou se v iPhonu začnou objevovat GB... Ale někde chybí 😀 iOS je na to fakt dobré, nevytváří se tam žádný junk. Když ten telefon smažu a vyvolám ze zálohy je tam stejné množství dat jako předtím. Když jsem musel obnovovat ze zálohy MacBook tak jsem měl v počítači o 40GB více místa a nechybí nic. A dělo se to pokaždé když přišlo nové OSX/macOS, ještě že to apple vydává tak často a dělá se to tak jednoduše, Windows 7 po 4 letech byl fakt maras 😀 když jsem přecházel na Mac tak jsem jenom for fun všechno smazal a nechal jen windows a na SSD bylo zaplněných 110 GB. What!? 😀 A nebyl zanedbaný, já to čistil ručně i s nějakými programy... Pardon to byla odbočka
Mam 7 128GB a podla mna to je idealna velkost... Skoda ze uz sa pri novych neponuka 🙁
Jo, 128GB byla naprostá ideálka, taky mě mrzí, že to už nenabízejí, ale nikdy bych s místem nešetřil. Teď mám iP6 128GB a jestli mám zaplněných 40GB je to moc, ale co kdyby.
Takže být tebou vezmu 256GB má to větší potenciál.
Táta má 6s a mám ho často v ruce, to zvyk nevyřeší že je to těžké a potřebuju dvě ruce v mnohem více případech. Když vyšel SE tak jsem skákal radostí, měl bych ho raději než 7, ale s příchodem 8 už bych ho jako nový telefon nekoupil. Když mám v ruce plusko tak se jenom směju, to není nic pro mě.
Opravdu těžké rozhodnutí, paměti není nikdy dost..takže za mě 256! jasně výhoda Pluska je ten foták. Nic víc nic míň. 😉 😯
Od toho mám Canon 6D a 5 objektivů, telefon chcu malý, klidně s nabíječnou v autě, doma i práci.
Však vpoho, ten foťák je určitě super, ale pokud ho nedají do menšího telefonu tak o to nemám zájem. Možná mám malé ruce, nevím 😀
Já se nad tím pousmívám jak tady řešíte foťáky každej rok to má čím dál lepší foťák sice já mám iPhone 7 ale i kdybych si koupil 8Plus tak stejně ty moje fotky budou stát za nic 😀
😆 Jen pro zasmátí. Mám zatím iphone 6s s 16GB pamětí. V něm 3 700 fotek a 137 videí.Aplikace pro práci,banky. Pak cca 200 písniček + nějaká hra a jsem spokojený 😀 , takže suma sumárum záleží jak se k paměti postavíš kam ukládáš atd.