Dobrý den, zapojil jsem do macu externí HDD a udělala se mi na něj záloha systému (vím moje chyba měl jsem dát že zálohu nechci ale což, stalo se), po nějaké době mi mac napsal že disk na který se dělá záloha je plný, rozhodl jsem se že tedy zálohu vypnu a chci ji z disku odstranit protože zabírá přes 200GB, hodil jsem ji tedy do koše a ted nejde smazat protože je prý využívána, jakmile ale disk "vysunu" tak z koše vše zmizí a jakmile jej opět připojím v koši se objeví záloha kterou jsem tam dal. Chci se tedy zeptat jak mám zálohu z koše nadobro odstranit, žít totiž s pocitem že mám neustále něco v joši mě dosti děsí, chci se zeptat zda už se někdo s tímto problémem setkal a může mi nějak pomoci, díky všem za rady a odpovědi
Jelikož z Macem nemám zatím žádné zkušenosti, první mi příjde až zítra, tak Ti asi neporadím nejlépe ale co mě napadá z oken tak se podívej jestli systém nejde vrátit do určitého bodu obnovy. Jinak me vazne nic nenapada.
Zkusila bych ten disk naformátovat přes diskovou utilitu.
Jako teoreticky by to měla být jen záloha takže když ji smažu nemělo by se s komplem nic stát, ale jak říkám, na ext HDD už není ale je jen v koši, každopádně naformátovat disk by asi šlo ale mám na něm seriály a filmy a celé to zase přetahovat do PC a potom zase z5 se mi moc nechce proto se ptám zda by měl nekdo nějaké řešení či radu
nejdříve ten soubor obnov z koše,potom vypni zálohování a potom tu složku vymažeš.Můj osobní názor je,že tento způsob zálohy je úplně k ničemu....
Ten soubor je v koši na disku,sice se objeví v koši na liště v Macu,ale vymazat to ne vždy jde a nejde jen o zálohy,ale i jiné soubory.Kdyz ti to nepůjde,je dobré zobrazit skryté složky,potom vidíš i koš přímo na externím disku.
Takze přetáhnout vše do macu a naformátovat celý disk by tedy mělo smazat vše i z koše co je právě "používáno" jakoby externím diskem že ano ?
podle mě to přetáhnout nepujde.Nebo stahni si co potrebuješ a naformátuj to na jiném macu