Zdravim, už je pátá fleshka na stole, která po připojení do windows ukazuje jen 200mb!!! Přitom na macu ukazuje normální hodnoty... Zároveň byla i formátovaná přes klasickou disk utilitu jako "MS-DOS" nebo i to druhý "ExFAT". Doporučte mi nějakej program, kterej umí v macu formátovat flash disky i pro windows, protože jsem z toho už celkem dost vytočený... PS: ta fleshka tedka nejde ani naformátovat na windowsu i když ten oddíl je tam vidět... ❗ ❗ 😳 👿
Pohraj sa s nastaveniami v Disk Utility ešte pred formátovaním, zrejme máš niečo zle nastavené, alebo niečo zle zaklikneš, musí to isť, nikdy za viac než 6 rokov som s tým problém nemal, ani nikto v mojom okolí za predpokladu, že mali nastavené všetko tak ako má byť, v opačnom prípade sa to správa takto...
Scheme by defaultne malo byť Master Boot Record, práve to tam treba dobre nastaviť a nehrať sa s tým ak nechcem niečo špecifické čo aj viem prečo chcem 😉
Podľa Disk Utility máš na disku vytvorené 2 partície, to môže byť dôvod prečo windows zobrazuje len tú jednu, ktorá má 200 MB.
Vždy je lepší a spolehlivější formátovat jakýkoliv disk na systému na kterém je daný formát vytvořený. Takže to zformátujte příště na Windows na exFat který umí jak Win tak macOS a máte po starostech. Pokud to zformátujete na Macu na Fat tak se to bude chovat mnohem nestabilněji než když to zformátujete na Windows na stejný formát.
Nainstaluj si Tuxeru a mas po probleme. Bude Ti to kotektne otvarat subory ci uz v Mac-u alebo na Windowse.
Treba formatovat ako MBR. Momentalne to mas asi ako GPT, to je v macu prednastavene pri formatovani.
Ak si trufas pouzit Terminal v Mac OS na naformatovanie flash disku tak pouzi tieto prikazy:
diskutil list ->(vypise ti to zoznam vsetkych diskov a particii, poznac si ten s USB diskom, napr /dev/disk1
diskutil partitionDisk /dev/disk1 MBR FAT32 USB 0b ->(usb disk bude naformatovany s nazvom USB, particia FAT32, schema MBR)