Zdravím Appláci. Je to měsíc co jsem si pořídil svůj první Mac. Jedná se o MacBook pro 2015. Přecházel jsem z Win a jsem nad míru spokojený. Jen mám takový menší problém. Na youtube mám svůj playlist songů. Takže otevřu safari hodím do jednoho okna youtube a poslouchám a mezitím pracuji v jiném okně nebo na jiné ploše. Problém nastává když se má pustit další písnička. V okně se název změní jako že se načetla ale pokud na to okno nekliknu a nejsem na něm tak se písnička nepustí. Hledal jsem v nastavení něco ale nikde nic. Nějaká rada? Aby ta písnička hrála i bez toho abych na to youtube musel lést? díky
nepoužím právě vůbec nic docela mě to štve protože musím mít to okno furt aktivní a to je docela problém...
Pokiaľ viem, toto nieje chyba ale zámer, je to niečo ako "šetrič". Safari nespustí video, pokiaľ nieje tab aktívny z dôvodu toho, že jednoducho ak ho užívateľ nemá aktívny Safari vyhodnotí takýto tab ako nepoužívaný a tým jeho "proces pozastaví", takto sa Safari správa zrejme pri všetkych taboch. Šetrí sa tým výkon Macu pre práve aktívnu prácu, pamäť RAM a samozrejme aj energia, pokiaľ sa Mac používa na baterke. Neviem či na toto existuje nejaké riešenie. Odporúčam otvoriť tab s YouTube na samostatnom okne, prípadne ho hodiť do fullscreenu niekam bokom, kde bude len ten jeden tab, tým sa stane prioritný a teda neustále aktívny.
odškrtni "zastavovat pluginy" [url:5skvc2fx]http://store4.imghost.eu/2017/02/14/Snimekobrazovky2017-02-14v0.25.33.png%5B/url:5skvc2fx]
[quote="fotkyznovin":3joojfg4]odškrtni "zastavovat pluginy" [url:3joojfg4]http://store4.imghost.eu/2017/02/14/Snimekobrazovky2017-02-14v0.25.33.png%5B/url:3joojfg4%5D%5B/quote:3joojfg4] To nepomôže, nakoľko youtube nevyužíva pluginy, ale klasický html5 prehrávač, ktorý je natívnou súčasťou prehliadačov. Práve toto je dôvod prečo sme kedysi potrebovali flash player (ten bol plugin a stále aj je – youtube nedokázal prehrávať videá natívne) a dnes chvalabohu už nie. Alebo inak povedané, keby (teoreticky) mal zaškrtnuté toto nastavenie a html by bol naozaj plugin, safari by pravdepodobne nezobrazoval nič, len biele okno. Ako som už písal, je to zámer a vlastnosť Safari, možno sa to v budúcnosti zmení, ale momentálne to funguje takto, (tuším od OS X Mavericks, keď prišla úplne nová verzia Safari a OS X prešiel optimalizáciou, ktorej súčaťou bola aj menšia náročnosť systému a jeho prvkov k HW. Zrejme na WWDC, bude predstavená s novým macOS úplne nová verzia Safari – možno sa niečo zmení. Jediná možnosť je otvoriť tab v novom okne, ako som písal vyššie.
Musíš mít youtube spuštěné v samostatném okně Safari a nikoliv v samostatném tabu. Pak to funguje. Taky jsem s tím zkraje bojoval.