Vlastním stolní PC, rád bych ale přešel z windowsů na Mac OS X. Mám tedy dotaz, jestli jde na windows udělat bootovací Flashdisk s Mac OS X? Předem děkuji za odpověď.
Samozřejmě to jde, ale ne oficiální cestou. Nevím jak je to s licencemi, takže ti sem nebudu psát návod. Každopádně jsem jej sám měl 2 roky a funoval bez problému. Vložil jsem do toho ale spoustu času aby to jelo. Je to upravená verze mac os kde je celý build předělaný s ovladačema aby fungoval dokonce i na amd procesorech. Pokud máš pár desítek hodin čas, vše potřebné o Hackintoshu najdeš tady: http://www.hackintosh.zone
OS X (macOS) takto provozuji už pár let bez jakýchkoli problémů. Systémy jsou velmi stabilní a dosahují více výkonu za méně peněz (ve srovnání s originálním Apple HW). Klíčový je správný výběr hardware (čím více kompatibilní, tím méně starostí). Zmíněné "předělané buildy s ovladači" už jsou poněkud zastaralá technologie (bylo s nimi více starostí, než radosti). Instaluje se z originálních distribucí OSX (bez úprav), kouzlo spočívá ve správné konfiguraci BIOSu PC a bootovacího prostředí... 😉
Na Youtube jsem našel návod:
Udělám si virtuální Mac přes VMWARE player, tam pak stáhnu z App Storu Sierru a bootovací flashdisk
Hmmm... VMware player... Virtuální stroj s OSX... No... Přeju hodně štěstí a radosti... Ale ony jsou teď ty dlouhé zimní večery, tak se aspoň nebudeš nudit... 😉
(Překlad: Pokud máš fakt čas anebo jiný důvod si takto "hrát", vesele do toho. Ale na vyzkoušení macOS či získání instalátoru trochu overkill... 😉 )Po pár dnech stejně zjistíš, že VMware je nedostačující a pokusíš se tam hodit mac OS komplet na celou partišnu 😀
Chlapi vy jste mě nepochopili 😀 Já to nechci používat virtuálně na pořád. Vždyť jsem psal, že jen z App Storu stáhnu Sierru, pak si nabootuji flashku se Sierrou a nainstaluji přes bios.