Som nova uzivatelka macbooku a potrebovala by som doporucit nejaky AppCleaner...je ich vela...tak nejake odporucania privitam
dle me je nejlepsi Cleanmymac,umi hodne veci,rozhodne vzkousej.A kdyz ho potom budes chtit odinstalovat,zadej na otazku apky proc? ze je moc draha a dostanes slevu 50%
Souhlasím s Ironside, je to rozhodně naprostá jednička, hlavně nezkoušej nikdy v životě Mac Cleaner 🙂
Recenzi na CleanMyMac najdeš přímo tady: https://www.letemsvetemapplem.eu/2015/04/07/recenze-cleanmymac-3/
Ja nepoužívam žiadnu, takže v tomto neporadím, ale ako píše Roman, vyhýbaj sa MacKeeper-u (pravdepodobne chcel napisať toto, ale ak nie, tak aj tomu čo písal on), hlavne nesťahuj ani náhodou MacKeeper. Poznám človeka ktorý im za ten vír platil. Ten soft robí nasledovné: 1. stiahneš to a všade budeš mať reklamy od nich namiesto povodných čo sú na stránkach, 2. po čase sa Ti spomalí mac a potom ti vyhodí hlášku či chceš zrýchliť mac a budeš musieť zaplatiť. 3. zaplatíš a ono to spustí naspäť všetko, čo spomalilo. Takže robí to len bordel a ludia to platia, lebo sa im zrychli mac keď to zaplatia, ale on sa zrychli len preto, že ten soft ho predtým spomalil.. 😀
Určitě není špatná také app Disk Cleaner, který je dlouhodobě nejstahovanější v USA appstore. Momentálně na 2.místě s hodnocením 5* - s 2460 recenzemi, což už je hodně dobré. Když k tomu připočtu cenu a jednoduchost appky, je to jedna z nejlepších.
MatoKRAL: mas pravdu chtel jsem napsat MacKeeper ale bohuzel oni tomu uz rikaji i Mac Cleaner 😀
Pani velmi pekne vam dakujem za reakciu..ak vas mozem este poprosit link na Disk Cleaner...lebo ked zadam tento vyraz do Appstoru, najde mi toho velmi vela...dakujem 🙂
- OSX (macOS) žádný "cleaner" nepotřebuje, postará se o sebe v pohodě sám
- Pokud se tím "cleanerem" myslí "odinstalátor" aplikací, doporučuji AppCleaner http://freemacsoft.net/appcleaner/
- Pro "čistění" disku pak stačí nějaký šikovný vyhledávač duplicit či prográmek typu DaisyDisk https://daisydiskapp.com
😉
Ako píše skocdopolis, OS X (macOS) nepotrebuje žiaden softvér navyše a aby som poupravil jeho komentár, od verzie Sierra nepotrebuje ani AppCleaner (ktorý som odporúčal a používal ešte pár mesiacov dozadu na El Cap.), tak ani DaisyDisk. Nové systémové rozšírenia s možnosťami optimalizovania a správovania disku nahradia obe appky a hlavne neurobia bordel pokiaľ človek používa iCloud, takže u Macu sa vyhnúť utilitám, pokiaľ nehľadám niečo špeciálne a vystačiť si s tým čo dostanem priamo od Apple.
Aby som to podtrhol testoval som možnosť odinštalvoať appky pomocou AppCleaner aj novej funkcie v macOS a práve macOS ponúkal často odstránenie väčšej časti z disku, pri rovnakej appke, z čoho usudzujem, že toho dokáže vymazať po appke viacej ako AppCleaner a keďže je to priamo Apple riešenie, netreba sa báť, že sa vymaže niečo, čo môže mať negatívny vplyv. A čo sa týka DaisyDisk, Apple utilita možno nezobrazuje využívanie disku tak efektne, zato však ponúka rovnaké možnosti ešte prehľadnejšie interpretované v niekoľkých kategóriach a a účel splní rovnako dobre + nieje platená ako DaisyDisk).
vycistit macos aspon jednou za rok je potreba, souhlasim, ze se system hodne o sebe postara, ale cleanery typu cleanmymac jdou do hloubky a vycisti system od zbytecnych systemovych veci (napr jakykove balicky, stazene IPSW)