Ahoj všichni, Na mém Macbooku pro z roku 2012(?) mi při zapnutí naskočila bílá obrazovka s blikajícím otazníkem. Přes Apple support jsem se dostala cmd+ R do opravy disku, ale disk to nemohlo najít a ani opravit. Přes tu opravu disku mi to vlevo nenajde ani Macintosh HD, ale jen disk0 a pod tím Mac OS x base systems a tento disk nejde opravit, jde jen ověřit a poté napíše, že je zřejmě v pořádku. Zkoušela jsem všemožné restarty a nic nepomáhá. Nevíte někdo, co s tím? O data mi až tolik nejde, nic extra důležitého jsem tam neměla. Pomohla by mi intstalace nového OS? Moc díky za odpovědi :geek:
Ahoj, blikající otazník znamená že systém nemůže najít spouštěcí jednotku nebo soubory. Pokud máš více partišen tak bude problém jinde, ale jeden z možných fixů je realokovat velikost disku tam a zpět, ale to šlo myslím jen na 10.5 a 10.6. Tak to prostě přeinstaluj a dej vědět. Pokud ani to nepomůže, je možné že je problém v hardwaru.
Pokud by to byl vadný SSD, což je pravděpodobné, zkuste se podívat na disky Transcend. Cena je myslím přijatelnější, než originál.
pokud ti nejde o data, spusti instalaci, a v diskove utilite vytvor novy oddil pro mac (Logický svaze Mac OS rozšířený (žurnálový) v cele velikosti disku a zkus instalovat.
Aha, a to najdu tedy v te utilite? Dalsi problem je, ze kdyz se mac chce prihlasit na wifi, tak wifi doma sice najde, ale prestoze je heslo spravne, nevezme mi ho. Prihlasim se az pres hotspot z iphonu, uz mi ale "vyzral" 4GB 😀
Zkusim jeste tuhle moznost, kdyztak koupim novy disk a zkusim nainstalovat. Jen nevim, jaky si mam koupit 😐 😯
Teď tam mam tam pevný disk Seta 500gb.
v top liste jablko, pak "O tomto macu" uvidis jaký máš model.
mám 13" mid 2012 a mám ted vyzkoušený a funkční disk Samsung SSD 850 EVO 250GB. Jen bacha, musel jsem menit i flex kabel k hdd, protoze s normalnim hdd mi fungoval ale s timto novym ssd ne
Jenze tam ja se ani nedostanu, bohuzel. Kdyz dam jabko, mam tam vlastne jen takovy "nouzovy rezim".
Kdyz si ale koupim zase hdd, tak ten flex kabel muze zustat stejny?