Zdravím, potreboval by som nainštalovať Windows pomocou Bootcampu na môj MacBook Air a bojujem s miestom na disku, pretože inštalácia vyžaduje až 50GB voľného miesta (netuším prečo, je to strašne veľa). Každopádne mi teraz píše že dostupné miesto je vyše 57GB, ale stále píše že namám dosť voľného mista na vytvorenie partície. Teraz v tomto novom macOS tiež píše, že skoro 33GB mám uvoľniteľných, ako tých 33GB uvoľním?
obavam sa ze to je troska apple ofuk, pozri v diskovej utilite - podla nej mas volneho miesta presne o "uvolnitelne miesto" menej...
No dobre,
tak napríklad mi píše že GarageBand zaberá skoro 4GB, ale GarageBand už nemám naištalovaný, ako to mám odstrániť?Treba pozrieť na tvoj disk (Macintosh HD) koľko ukazuje voľného miesta.
Neviem čo je uvoľniteľné miesto, pretože systém som nikdy v našom jazyku nemal, ale malo by to byť to miesto, ktoré je uvoľniteľné v prípade, že ho budeš potrebovať ak ti dojde normálne voľné miesto (čiže sa uvoľní tým, že súbory bude držať len na iCloude).
Ak Boot Camp nevie pracovať s týmto miestom, budeš zrejme musieť niečo navyše zmazať (nie to čo máš aj na iCloude!!) alebo neinštalovať Windows.
Viete čo, neviem ako sa mi to podarilo, ale zrazu mi tu teraz svieti že voľných je skoro 60GB. Možno že sa prejavila nejaká kompresia systému alebo čo. Každopádne som nainštaloval Windows 10 a je to omnoho lepšie ako Parallels, hlavne kvôli dostatku voľnej RAM, ktorú pri používaní SolidWorksu potrebujem.
trosku OT: 🙂
MichalS píše:
Každopádne som nainštaloval Windows 10 a je to omnoho lepšie ako Parallelsjj, s tim muzu jen souhlasit, pokud se potrebuje vykon, tak urcite bare-metal instalace Windows, vsechny ostatni virtualizace jsou dobre pro testy, ale nikdy nemuzou dosahnout plneho vykonu