Zdravím, prosím o radu. Jedná se o externí monitor připojený k macbooku. Jde někde nastavit, aby se mi aplikace, soubory,.. otevřeli na aktuálním monitoru, na kterým je otevřu? Po každém připojení monitoru chci otevřít aplikace na externím, ale automaticky se otevírají na monitoru macu, tudíž pokaždé musím aplikaci přetáhnout na externí monitor. Když tohle musím udělat X krát denně, tak už to začíná být otravné. Předem děkuji za radu.
Jestli nepotřebuješ 2 monitory tak zkus clamshell mód, nebo v opačném případě nepochodíš
Zdravím,
Nastavení - monitory.. Zkuste si pohrát….
Já používám externí Thunderbolt jako hlavní monitor a vestavěný jako zrcadlení Thunderbolt. V tom případě se vše otvírá jak Thunderboltu tak i notebooku. Na notasu jsou okna ale menší, je zrcadlen.. (nedá se na tom dělat)
Ale pro mně je to nejschůdnější řešení. Když připojím Thunderbolt, co mám na notasu otevřené se zobrazí na Thunderboltu. Nadále dělám na ext. klávesnici i tracpadu. Když odpojím, vše mi zústane otevřeno na notasu.
Já zkoušel i jiná nastavení, ale nedalo se to…
Dobře, moc děkuji za odpovědi. Doufal jsem, jestli na to nebude nějaký fígl. Ještě jednou díky :).
Vlastislav píše:
Zdravím,Nastavení - monitory.. Zkuste si pohrát….
Já používám externí Thunderbolt jako hlavní monitor a vestavěný jako zrcadlení Thunderbolt. V tom případě se vše otvírá jak Thunderboltu tak i notebooku. Na notasu jsou okna ale menší, je zrcadlen.. (nedá se na tom dělat)
Ale pro mně je to nejschůdnější řešení. Když připojím Thunderbolt, co mám na notasu otevřené se zobrazí na Thunderboltu. Nadále dělám na ext. klávesnici i tracpadu. Když odpojím, vše mi zústane otevřeno na notasu.
Já zkoušel i jiná nastavení, ale nedalo se to…
Jo tohle jsem taky zkoušel, ale ten druhý je 2x27 UHD širokoúhlý, takže tušíš jak pak vypadala zmenšenina na 14" macbooku.