dostupná na mac storu : https://itunes.apple.com/cz/app/macos-sierra/id1127487414?mt=12&l=cs-cz jinak build je 16A323, tedy je stejny jako byla GM2. jak se vam libi, zkusenosti s instalaci? vsechno probehlo v poradku?
Ted nainstalovano, vse bez problemu. Odemykani pres hodinky nastaveno a funguje super. Prijde mi ze je vse sviznejsi.
Ja stále sťahujem a ukazuje mi to ešte hodinu, neviem či sú servery ešte také preťažené alebo to môj shit router v byte nestíha na viacerých MacBookoch ale ide to fakt pomaly...
to odemykani pomoci AW se me libi, pouzival jsem MacID, ktery si ted muzu strcit do kose 🙂
Siri zase pro nasince nepouzitelna, coz me mrzi asi nejvic, uz to bude skoto 10 let a nejsou schopni implementovat cesky jazyk 🙁majdy píše:
nestíha na viacerých MacBookoch ale ide to fakt pomaly...muzes stahnout na jednom macu a pak uz jen vzit ten adresar s instalaci (Aplikace - Instalace macOS Sierra) a nakopirovat jej na ostatni
Za mě instalace bez problému, frčí to krásně, odemykání přes AW je pecka a Siri stejně nepoužívám ani na iPhonu - bylo by mi divný mluvit na telefon, to si radši párkrát kliknu 😀
Takže za mě super a těším se na další updaty!
Ahoj, mám Air 2016 a po updatu na Sierru je ntb v podstatě nepoužitelný. Po najetí logovací obrazovky a kliknutí do pole s heslem trvá cca 5 min, než můžu začít psát heslo, pak systém nabíhá dalších několik minut ... netušíte, kde může být problém?
ty jo, mam macbook 12", coz je nejslabsi mac 🙂 a macos je krasne rychlej
delal jsi klasickou aktualizaci? nemas nejaky specialni sw nebo moduly nainstalovene? mas dost volneho mista?
nn, místa je dost, stáhnul jsem si aktualizaci přes app store
naštěstí po cca 4 hod pokusů a nervů se mi to nakonec podařilo rozchodit, podle mě za to nejspíš mohl antivir, ale nejsem si úplně jistý
příště si takovéto hrátky radši nechám na víkend, 4 hod v práci bez ntb nejsou nic mocStažení cca 4 hodiny :-(, instalace bez problému na MBPro a MBAir 2013. Po instalaci se objevily drobné potíže:
MBPro - u některých aplikaci pred spustenim hlasi: "macOS potrebuje opravit Vasi knihovnu, aby bylo mozne spoustet aplikace. Chceteli tuto akci povolit, zadejte heslo." - Třeba tak 20x zadaváte dokolečka heslo u jednolivych spouštěných aplikací, ale toto se stávalo uz u předeslých 2 upgrades.
U obou laptoptu prestalo fungovat automatické zalohovani do Time Capsule - Pouze se zobrazovala informace, ze se pripravuji soubory pro zalohu ..., po x minutach to umřelelo bez chyboveho hlaseni. Do stavajících záloh do nechtelo pridat dalsi ani automaticky smazat nejstarsi, tak resenim je smazani kompletní celé xlete zalohy a spusteni kompletne nove zalohy.
u MBAir nejde prepnout logovani do apple id. Po aktualizaci se zobrazi, ze nelze pouzivat 2 stejna heslo pro icloud a laptop. V uzivatelskem nastaveni se nezobrazi dialog, zda chci prepnout verifikaci na apple id. Nevite nekdo, jak toto zmenit?
ElvisEK:
vďaka za tip, ale každý Mac vlastní iný užívateľ a teda sme mali tri rôzne knižnice 😀
btw, ja Siri používam od počiatku a je super! 😉
Funguje vam dobre universal clipboard? Mne funguje len jednym smerom, viem skopirovat text\fotku z iphonu a vlozit v macu. Naopak to nejde 🙁 Taktiez mam celkovo problem na iphone vyvolat menu pre Select, Paste...Mam iPhone 5S. Uz som 2x restartovala telefon a raz mac book air (mid 2012) ale nepomohlo. Vsimla som si tiez ze pri restarte iPhonu sa ako prva objavi modra obrazovka, to predtym nerobilo....
OT:
Vypadá to, že se mám na co těšit. Ohlasy na macOS Sierra jsou vesměs pozitivní. Nemůžu se dočkat na odhalení a vysoce pravděpodobné zakoupení podzimního MacBooku Pro 2016.
/EDIT: Taky si někdy se Siri povídám. Hlavně, když se mi nechce hledat třeba počasí, řeknu: "Hey Siri, show me the weather." → Bez nutnosti brát do ruky telefon/tablet mám počasí zjištěné raz dva.
uni clip me funguje bez problemu - pro kontrolu - mas zapnute bluetooth a spolecne apple id?
vice zde : https://www.letemsvetemapplem.eu/2016/09/21/jak-pouzivat-universal-clipboard-macos-sierra/ 🙂
@zunicka
Modrou obrazovku při restartu mám taky a docela me to štve 🙁Nový macOS asi nainstaluji až o víkendu, pak dám případně vědět
ano mam vsetko pozapinane,mam len jedno apple id, takze tam problem byt nemoze. Hladala som rozne riesenia na internete a vsetko by malo byt spravne nastavene, ved jednym smerom to ide....