Cau, mám problém a potřeboval bych pomoct. Instaloval jsem přes boot camp win 10. Chtělo to po mě 50gh místa. Tak jsem je uvolnil, vybral jsem instalovat z flash disku a spustil. Začli se stahovat podpůrné programy pro win, potom obrazovka celá zčernala a přes celý bylo napsaný, že se vyskytla chyba a ať zmáčku tlačítka nějaky, nebo bude do 5sec mac restartován. To jsem samozřejmě nestihl a mac se zrestartoval. Po restartu naběhl mac os a spustil se znovu boot camp průvodce. Po stisknutí tlačitka pokračovat se mě to zeptalo jestli chci disk vrátit do jednoho oddílu. Potvrdil jsem ano a boot camp mě napsal, že při přerozdělování nastala chyba a ukončil se. Teď když spustím znovu boot camp průvodce a dám pokračovat, chce to po mě opět 50 gb místa, které už nemam. Přes diskovou utilitu zkouším přerozdělit disk, kde je rozdělen na 80gb a 40gb. Dám aby se to přerozdělilo na jeden 121gb (přesunutím ve znázorněném koláči) oddíl a napíše mi to chybu : provádění změn disku APPLE SSD SM0128G Media - operace selhala. Můj Mac : MacBook Pro retina začátek roku 2015 SSD 128gb OS X EL Capitan verze 10.11.6 Potřebuji přerozdělit na jeden oddíl a znovu zkusit přes boot camp nainstalovat win. Předem děkuji za rady
dej screen - obrazek z diskove utility, jak to ted vypada
jinak doporucuju "slozit" disk zpet na jeden a pak spustit boot camp znovu
Snažím se sem vložit obrázky, ale z nějakého důvodu mě to nejde.
Prosím o radu
zkus obrazek vlozit pres jine uloziste, např. http://imgur.com/
muzes rozkliknout tu hlasku Provadeni zmen disku - Zobrazit podrobnosti
zkus tu zachranu spustit jeste jednou ale z Recovery partition - https://support.apple.com/en-us/HT201314
más zálohu? 🙂
Ahoj, tak jsem se po dlouhé době dostal k řešení tohoto problému. Nyní jsem si udělal zálohu přes TimeMachine. Bude to stačit?
Nebo existuje nějakej jinej postutp jak za zálohovat celý mac aby jsem mel všechny aplikace, dokumenty, maily adt tak jak jsem měl. díky
Nemáš takhle náhodou zašifrovaný disk FileVault? Pokud ano, disk dešifruj, spusť poté recovery konzoli (CMD+R při startu), tam disk zkontroluj a spoj oddíly dohromady a nakonec můžeš znovu spustit Boot Camp Assistent a už to půjde. Já jsem se se stejným problémem potýkala asi 14 dnů zpátky, na novém MacBooku Pro 2016, který mi nabídl při prvním spuštění zašifrovat disk a já to povolila. Po dešifrování je najednou všechno bez problémů.
Data to samozřejmě chce zálohovat, protože při diskových operacích o ně můžeš přijít jakýchkoliv důvodů. Ale stát by se nic nemělo, pokud neuděláš žádnou chybu.