Zavřít reklamu
  • Nefunkční notifikace na Macu #46907

Dobrý den,
    mám dotaz ohledně nefunkčních notifikacích na Macu. Stává se mi, že buď notifikace se vůbec nezobrazí, nebo se zobrazí, ale nevydávají žádný zvuk, i když mám vše v předvolbách systému v záložce oznámení povoleno.
    Nesetkal jste se s tím někdo? Nebo nevíte někdo, co s tím dělat?

Předem mockrát děkuji za odpověď

Nefunkční notifikace na Macu #46914

Zdravím,

s tímto problémem jsem se zatím nesetkal, nicméně mě napadají dvě otázky:

1. Dělá to jedna konkrétní aplikaci nebo úplně všechny? Pokud jen jedna, jedná se o aplikaci třetí strany nebo přímo Applu?
    2. Nemáte zapnutou funkci nerušit? Dá se totiž nastavit, že pokud zrcadlíte na projektorech nebo televizorech, režim nerušení se automaticky zapne

Předpokládám, že vypnutí všech notifikací a jejich opětovné zapnutí jste zkoušel, stejně tak jako restart Macu.

Nefunkční notifikace na Macu #46921

Dobrý den,
    předem chci poděkovat za vaši ochotu, že se o můj dotaz zajímáte.

1. Jediné notifikace aplikací, které se mi podařili nějakým způsobem "oživit" je mail (od Applu) a kalendář (taky aplikace od Applu). Zbytek aplikací přímo od Applu, ale i třetích stran nefunguje (většina jenom nevydává zvuk, ale baner se zobrazí, ale i to bych rád chtěl vyřešit)
         2. Tuto funkci jsem vypnul, takže v tomto by problém být neměl. 

A reset Macu, ale i vypnutí všech notifikací jsem zkoušel.

Ještě jednou děkuji za vaši ochotu

Nefunkční notifikace na Macu #46922

Dobrý den,

mohl byste, prosím, uvést pár příkladů aplikací, které zobrazují jenom bannery, ale nevydají zvuková upozornění?

Některé aplikaci totiž zvuková upozornění nenabízí, případně se toto musí nastavit v aplikaci a zároveň ěkteré aplikace asi ani neumožňují zapnout nebo vypnout zvuková upozornění - například výchozí aplikace Poznámky.
    V nastavení aplikace není o nastavení upozornění žádná zmínka a pokud se podíváte do Předvolby zařízení - oznámení a najedete na aplikaci Poznámky, na levé straně pod seznamem se sice píše "Zvuky, Bannery" ale po rozkliknutí tam chybí možnost zakliknout "Při oznámeních přehrávat zvuk" jako to mají jiné aplikace.

Nefunkční notifikace na Macu #46923

Dobrý den,
    vím, že některé aplikace zvuky nepodporují, ale myslel jsem si, že když mají v předvolbách systému kolonku "Při oznámeních přehrávat zvuk", tak zvuk přehrají, jako například export fotek do Macu z Apple fotek, export videa z iMove nebo moje bankovní aplikace.

Jestli to tedy chápu dobře, tak tedy ani od těchto aplikací nebudu dostávat zvukové oznámení, pouze se objeví baner?

Nefunkční notifikace na Macu #46924

Tomáš Kocourek píše:
    Dobrý den,

vím, že některé aplikace zvuky nepodporují, ale myslel jsem si, že když mají v předvolbách systému kolonku "Při oznámeních přehrávat zvuk", tak zvuk přehrají, jako například export fotek do Macu z Apple fotek, export videa z iMove nebo moje bankovní aplikace.

Jestli to tedy chápu dobře, tak tedy ani od těchto aplikací nebudu dostávat zvukové oznámení, pouze se objeví baner?

Pokud aplikaci zvukové upozornění neumožňuje, povolení této možnosti v nastavení systému nepomůže - systém si k tomu nedokáže přidat nějaký vlastní zvuk.

Co se exportu fotek a videa z Apple aplikací týče, tam bych možná vyzkoušel možnost Předvolby systému - Zvuk - Zvukové efekty a dole zaškrknout možnost Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní. Toto nicméně aktivuje zvuk například i když kopírujete nějaké položky v rámci Finderu a podobně. Je to třeba vyzkoušet.

Nefunkční notifikace na Macu #46926

Pokud aplikaci zvukové upozornění neumožňuje, povolení této možnosti v nastavení systému nepomůže - systém si k tomu nedokáže přidat nějaký vlastní zvuk.

Co se exportu fotek a videa z Apple aplikací týče, tam bych možná vyzkoušel možnost Předvolby systému - Zvuk - Zvukové efekty a dole zaškrknout možnost Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní. Toto nicméně aktivuje zvuk například i když kopírujete nějaké položky v rámci Finderu a podobně. Je to třeba vyzkoušet.

Tuto možnost už mám zapnutou, takže to nefunguje.
    Mockrát ale děkuji za trpělivost a ochotu řešit můj problém.
    Moc děkuji

Nefunkční notifikace na Macu #46927

Potom je to tedy v tom, že daná aplikace zvuková upozornění nenabízí.

Rádo se stalo.

Nefunkční notifikace na Macu #46929

Troysl píše:
    Potom je to tedy v tom, že daná aplikace zvuková upozornění nenabízí.

Rádo se stalo.

Mohu se naposledy jenom zeptat, jestli se Vám též nepřehraje zvuk, například, když z Apple fotek přetáhnete fotky do nějaké složky ve Finderu?
    Děkuji

Nefunkční notifikace na Macu #46930

Ano přesně tak, žádnou zvukovou notifikaci nedostanu ani já. Zkoušel jsem si to teď jak s vypnut ou možností Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní, o které jsem psal dříve, tak se zapnutou a ani v jednom případě zde nebyl žádný zvuk.

Nefunkční notifikace na Macu #54980

Zdravím mám nový Mac a nechodí mi žádné oznámen ani upozornění v Pravo , swipe do Prava otevře jen widget..
    Upozornění na zprávy , sms , Discord vůbec nic doslova žádné upozornění. jak to mohu fixnout ?

Odpověď na: Nefunkční notifikace na Macu

celý text

.