Ahoj,
už dva měsíce bojuji s tím že mi mizí místo na systém. disku. Mám Mac mini 2011, High Sierra 10.13.6, dva disky, system. SSD Samsung 840 Pro 256GB a 512GB na data. Když sečtu všechny data (syst, uživ, knih. apikace) + volný 20 GB, tak mi někde lítá 120GB a nemůžu zjistit kde. Zkoušel jsem opravit disk, Onyx, WhatSize, OmniDiskSweeper, CleanMyMac, Time Machine vypnuta, vymazal jsem druhý účet, vymazal přílohy pošty, ostatní data mám na druhém disku (pracovní, iTunes a Photo knihovny atd.) Už nevím co dál, ještě v pondělí posledních 45GB a dnes 900MB! Nic nového se neinstalovalo, pokud vím. Nevíte někdo co s tím, nebo kde hledat.
Předem moc díky
🙂 píše:
Jakou hodnotu ma polozka “jine” ci “other”? 😉Tak problem byl v novem souborovem formatu APFS. Musel jsem smazat disk a udelat novou instalaci, pak natahnout zalohu z TM. Ted uz mam 140 GB volneho, predtim system sežral 200 GB a nechtel to uvolnit.
Mám podobný problém - aplikace padají, pže mi hlásí plný systémový disk. Přitom ve Finderu vidím, že mám voných 258GB z 1TB.
Disk Utility píše ale něco jiného - u systému využito 15GB a další svazky 980GB, volné 25GB. U datového disku Využito 968GB, další svazky 35GB a volné 25GB. A přitom níž je napsáno K dispozici: 258,78 GB (233,61 GB lze vyprázdnit).
Co s tím? DíkyHelp, mám podobný problém, nevím co s tím.
iMac mi hlásí plný disk a aplikace nechtějí pracovat.