Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších uživatelů macOS, zda je lepší Mac při nepoužívání vypnout a nebo uspat. Respektive co je lepší pro baterii MacBooku.
Asi vypnúť ak Ti ide o batériu, ale je to jedno.. predĺži ti to za 2 roky vydrž batérie možno o 5cyklov..
Díky za odpověď.
Ptám se, protože někde jsem četl, že je lepší MacBook vypnout, když se třeba nebude 2-3 hodiny používat.
To je blbsť, ani jedno, keď mac nepoužívaš zavri ho a nerieš nič iné, bodka.
Neustále vypínanie a zapínanie naopak HW "škodí" viac, a užívateľovi tiež.OSX ma perfektne poresene uspavani, takze za dobu pouzivani svých mac zarizeni jsem je nikdy nemel potrebu vypinat je, pouze zavrit a nechat uspat. 🙂
co se tyce vydrze baterky, tak to je zavisle prevaxne na zpusobu nabijeni, resp pocet cyklu a pod. ale tohle je vlastnost kazde baterky 🙂
Mam MacBook Pro 6 let a jeste nikdy jsem ho nevypnul. Používám aplikaci Watt na občasné naformátování baterie (2xrocne).
sry za OT: co je to za aplikaci Watt? mas nekde odkaz. jak to funguje. jsi s tim spokojen?
WATTS je aplikace, která zobrazuje stav baterie, počet nabíjecích cyklů apod....
... kromě jiného je její součástí kompletní průvodce naformátováním baterie. Tento proces je trochu zdlouhavý a "vopruz", proto to dělám jen jednou za čas.Po 6 letech provozu mi baterie ukazuje aktuálně 5:09 hodin provozu.
Odkaz na aplikaci https://itunes.apple.com/us/app/watts/id422559334?mt=12
super, to zni dobre, jen skoda, ze ji vyvojar dost dlouho neaktualizoval, posledni update nekdy 2012.
ElvisEK píše:
super, to zni dobre, jen skoda, ze ji vyvojar dost dlouho neaktualizoval, posledni update nekdy 2012.To ano, ale funguje bez problemu
pokial som na sieti tak vacsinou MBP uspavam, ale tak raz za tyzden alebo ked treba kvoli aktualizacii restartujem, mac moze robit pocas spanku nejake cinnosti (powernap) tak ta potom snimi neotravuje ked sa mu venujes... Ked si na chate bez elektriky radsej asi vypnut, vtedy kazda minuta dobra...
Dokud nezačne nějak zlobit tak vždy uspávám. A zlobit začne až tak po měsíci... Restartuju 15x za rok.