Zdravím,
a chcel by som sa opýtať či by mi vedel niekto poradiť ako zrýchliť zálohovanie na externý disk v Time Machine. Používam dlhý čas rovnaký externý disk (mám iMac a Mac Book Pro a pre každý mám iný disk s Time Machine zálohami). V Mojave šlo všetko hladko a záloha sa vždy vytvorila do cca 2 hodín. Potom prebehla nejaká aktualizácia a zálohovanie narástlo aj na 10 hodín. V Cataline to isté, ale pomohlo vypnúť throttling (sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled=0) a zálohovanie sa neskutočne zrýchlilo. No po poslednej aktualizácii na v 10.15.2 už ani vypnutie trottlingu nepomáha a zálohovanie hlási čas dokončenia aj pár dní a aj keď to nechám celú noc, nič sa nezrýchli. Problém v HW by som nehľadal, pretože sa to správa rovnako na dvch rôznych zostavách. Budem vďačný za každú rozumnú radu.
Dík
Muftinko píše:
o aky Mac ide?je pouzite aj sifrovanie?
iMac 27 inch, 2017, MacBookPro 13", 2018. Bez šifrovania. Externé dsiky napojené cez USB-C.
Taky jsem mel problem s pomalym zalohovanim. Trochu jsem to hledal po netu a vypada to, ze v Cataline neco zmenili a stary format zalohy neni uplne kompatibilni. Cvicne jsem teda zkusil zalozit novou zalohu a od te doby mi to beha, jako driv. Takze pokud ti nevadi, ze prijdes o stare zalohy, tak doporucuju zacit od nuly, mne to pomohlo.