Ahojte. Chci poradit s dalším účtem,uživatelem na mojem mac mini 2012. Potřebuju, aby i moje přítelkyně měla svůj účet a prostor na macu. Jak to nejlíp udělat? Stačí udělat nového uživatele? Nebo i druhý disk (rozdělit disk na 2). A je vůbec k něčemu dobré mít 2 disky obecně? A lze i nějak udělat kopii disku na ten druhý disk? Děkuji moc za rady
vytvor normalne druheho uzivatele a mas hotovo.
nic zbytecne nerozdeluj, nechej vsechno na jednom diskua ještě se chci zeptat, zda někdo neví. Ten nový uživatel, on to bude mít tak rychle jak po čisté instalaci macu??? Pokud ne, jak na ni? Abych měl třeba i appky k dispozici a nemusel je znova instalovat. Vyplatí se to vůbec(mám už 2 roky bez reinstalu). Jde to? díky
Co se týká reinstalace, tak to bych vůbec neřešil. Mám notebook skoro 7 let a jede stále stejně rychle a žádnou reinstalaci jsem nikdy nepotřeboval. A rychlost je stále stejná, tam není důvod aby byla jiná. Co se týká aplikací, tak tam je to svázané s AppStorem, takže máte 2 možnosti. Buď bude vaše přítelkyně pro AppStore používat stejné AppleID a tím pádem uvidí i stejné aplikace (jde to trochu proti licenčním pravidlům, ale to asi neřešíte, že? 😀 ), ale tady používáte stejnou kartu a máte stejná práva pro použití té karty atd. Pokud to není problém tak je vyřešeno. A nebo použijte Rodinné sdílení, což je lepší a tam potom máte možnost přidat ke svému účtu dalších 5 uživatelů, kteří mohou používat stejné aplikace jako vy. Ale opět při nákupu používají stejnou kartu, pokud jim umožníte nákupy.
Mac os x ma uklizeni systemu vypracovanou na jednicku,ani po x letech pouzivani neni system zasypany bordelem ktery zpomaluje system
Tedy rychlost druheho uzivatele bude stejne rychla jako novy system
A aplikace budou automaticky dostupne i druhemu uzivateli BEZ jakychkoliv omezeni, macos neni iOS kde je vse zavisle na certifikatu primo snazaneho s aplikaci!