Zdravím, oplatí sa mi aktualizovať na Catalinu? mám MacBook 12 (2015).
Je tam ešte veľa chýb alebo mám radšej ostať na Mojave?
Ďakujem za postrehy 🙂
Je to 50:50, buď ti to pojede bez problémů a nebo s nimi 🙁 já jsme aktualizoval a systém byl plný chyb. Pak jsme se rozhodl po letech naformátovat disk a udělat čistou instalaci a nejdnou vše fičí jak má
Taky tak nějak, instalace přes Mojave blbla, formát, čistá instalace Catalina to vyřešila.
Ďakujem za postrehy, pri čistej inštalácii sa mi všetko vymaže a budem musieť na novo inštalovať programi áno? 🙂
Za me spis pockat Ted teda prisel update na 10.15.2, tak uvidime, jestli se to zlepsi, ale celkove je na mem Macbook Pro 2015 Retina 15' Catalina horsi nez Mojave.
Problemy:
- horsi vydrz na baterce
- hybernace asi nefunguje, protoze pres noc mi to klidne sezere 10% baterie, takze pocitac radsi vypinam misto prosteho zavreni vika 🙁
- problemy s TimeMachine - zaloha trva hrozne dlouho a z neznameho duvodu to pokazde zalohuje obrovske mnozstvi dat, vetsinou >1GB, i kdyz jsem nic neinstaloval, nestahoval apod.
- spousta malych drobnosti, ktere sice nejsou kriticke, ale taky lezou na nervy (treba prehazovani poradi emailovych uctu v mailovem klientovi, atd.)
Ahoj, nemáte někdo aktuální info k upgrade na Catalinu? Už to funguje bez komplikací? nebo se vyplatí ještě počkat?
Ja som sa už odvážil (mb pro 13" 2019) hlavne kvôli nefungujúcim pripomienkam v Mojave. Bez jediného problému. Nič z vyššie uvádzaných problémov nemám. Za mňa akorát rýchlejšie Safari.
Vlastne spomenul som si. Poznámky vyťažovali GPU (viem divné) snáď na 90% - ventilátor hučal. Na apple discussions som našiel obdobný problém s tým, že vyťažovali CPU. Odškrtol som synchronizáciu poznámok. Opäť zaškrtol, znova sa stiahli a je po probléme. A synchronizácia poznámok, pripomienok a fotiek ide rýchlejšie než na Mojave (neviem, či to teda má súvis so systémom, alebo sa zrýchlil icloud)
Čaute, všetko dobré do nového roka vám prajem.
Aktualizoval som a všetko funguje okej, nepostrehol som žiadnu chybu.KejPi píše:
- hybernace asi nefunguje, protoze pres noc mi to klidne sezere 10% baterie, takze pocitac radsi vypinam misto prosteho zavreni vika 🙁
Toto presne mi robilo Mojave ale kľudne aj 50%, Catalina už nie.