Ahoj, netušíte jak vyřešit problém s padajícím Finderem na Mojave? Spadne pouze když se snažím otevřít složku "Aplikace" (je jedno, zda použiju odkaz z bočního panelu, nebo se snažím ke složce proklikat na disku apod.) Nevím od kdy to zlobí, ale: - před pár dny jsem instaloval sw "Logitech Options" pro svou myš (používám běžně i na jiných Mac) - dnes jsem také instaloval v jiném uživatelském profilu z App Store sw "All-in-One Messenger" od vývojáře Henrik Wenz. Messenger moc nefungoval a když jsem ho chtěl odinstalovat přetažením do koše z Applikací ve Finderu, tak mi Finder padal a tak jsem ho následně odstranil v Launchpadu takovým tím podržením a kliknutím na křížek u appky. Pak jsem se přepnul do svého uživatelského profilu a zjistil jsem, že mi Finder také spadne když v něm chci otevřít aplikace. Trochu mám podezření na ten Messenger, zda mi nepo.urvil systém on, ale těžko říct. Zkusil jsemi i takový ten fígl s odstraněním souboru "com.apple.finder.plist" ale nepomohlo to. Nějaká rada jak to opravit?
A když se nainstaluje zpátky ten Messenger tak o dělá pořád?
jo jo, to jsem už zkusil také a beze změny. Už jsem udělal reinstal celého systému a je klid.
Nepomohlo nic - antivir nic nenašel, malware také žádný, App Cleaner nepomohl, Clean my Mac X taky nepomohl - oba dokonce padaly při pokusu o přístup do Appek, prostě nic.
Navíc to začalo zlobit ve všech uživatelských profilech a do Aplikací jsem se nedostal ani pomocí jiných souborových manažerů.
Ale mám v plánu vyzkoušet ten messenger nainstalovat ženě do jejího Macbooku který půjde na záruku do servisu, tak než jí smáznu systém, tak se přesvědčím, zda to byla jeho práce nebo ne.to jsem už zkusil také a beze změny...
spanish dictionary