zdravím, potřebovala bych od vás poradit, pokud to bude možné. Mám macbook pro asi týden, takže v tom nejsem úplně zběhlá, ve windows se považuji za pokročilejšího uživatele. Potřebuji poradit, jak ze safari odstraním rozšíření adblock. Bohužel se nedaří odinstalovat, hlásí mi to pořád, že je rozšíření otevřeno. A také se mi při spuštění ntb samo otevírá něco, co má název "tapufind", vůbec netuším, co to je, je to něco součástí safari a dost mě to obtěžuje, přešla jsem ze safari na chrome a toto potřebuji dát pryč. Začínám z toho být celkem na nervy 😀 Poradíte mi prosím? Díky
a zkusila jste třeba google? 2S hledání a máte odpovědi na všechno.
https://support.apple.com/cs-cz/HT203051
https://www.letemsvetemapplem.eu/2017/05/12/instalace-rozsireni-v-safari-mac/Ten Tapufind je browser hijacker, opět google a 2s hledání. Internet je plný informací, jen je chtít najít. 🙂 Zde bohužel platí, že největší nebezpečí je mezi klávesnicí a židlí. Sorry, ale musím to prostě napsat. Zřejmě jste si koupila MB Pro kvůli zdánlivému pocitu bezpečí. No, a vidíte, stačil týden jste v ....... (infikovaná).
Ahoj, musím se jí zastat. Ano rozšíření se odinstalovává jak jsi poslal návod, ale tenhkle šmejd nejde tak rychle. V rozšíření při vypnutí ti to napíše, že to nejde, že je to součástí aplikace a aplikace ve Finderu nejde odstranit, protože je otevřená. Musíš do Monitoru aktivity - vypnout tam Tapufind a potom ji odstranit ve Finderu. Chápu, že je jak píšeš většinou mezi klávesnicí a monitorem, ale na druhou stranu je spíš lepší relevantně poradit začátečníkovi, než z ní tahle dělat pitomce.
Bukin místo hejtů a blití do klavesnice by jsi mohl poradit. Problém je že tapufind se mění a i když ho smažeš pořád tam je - v monitoru není tapufind pospaný (běží pod něčím jiným) a to co platí na googlu není vůbec pravda - vir je už značně jiný a modifikovaný. Osobně se považuji za dosti pokrořilého uživatele a sám nevím kde jsem k tomu přišel...
Hagen, kde jsi k nemu prisel? S nejvetsi pravdepodobnosti jsi se snazil usestrit a nainstaloval jsi si ho tam sam s nejakym warezem 🙂
Takže chytráků je plný internet, ale zatím jsem žádný návod na definitivní odstranění TAPUFIND nenašel a zde se taky nikdo relevantně nevyjádřil. Jednoduché postupy na něj nefungují.
Pepe, hledej, dělej sám a nestěžuj si na svou hloupost. Kolik hodin jsi strávil vlastním řešneím? V nejhorším přeinstaluj celý počítač a basta. Nebo se ti nechce? Tak si nestěžuj.
@Hagen: na rozdíl od tebe jí Bukin alespoň dal návod. Satší jen trošku chtí a informace najdeš, ale to se dnes už moc nenosí, o něco se postarat sám.
Ahoj, povedlo se mi tapufind odstranit z rozšíření, ruku do ohně za to, že je definitivně pryč ale nedám, nicméně v to doufám 😀
Ve výsledku to bylo celkem jednoduchý: ve finderu jsem našla a vymazala vše pod tapufind, potom dala do hledat extensions a provedla to stejný (tedy smazala všechny soubory tapufind). A pak mi zmizel i z rozšíření.
Je to prcárna, ale snad to pomůže 🙂