Zdravím, dneska jsem si aktualizoval OSX na 10.11.5 a zpozroval jsem, že Safari mi nějak více zatěžuje Mac. Monitor aktivity ukazuje že Safari využívá přes 100% CPU a i baterka ukazuje že vydrží jen 4 hodiny. Neví někdo co se děje? Děkuji za odpověď.
Skús zobraziť podrobné procesy, aby si zistil, ktorý proces v safari vyťažuje 100%, kľudne to môže byť jedna jediná stránka, ktorá je proste blbo napísaná/neprispôsobená/s prvkom, ktorý je neoptimalizovaný.
Právě že to je celé safari. Sotva ho zapnu hned si bere 98% z CPU
Postni screen z Activity monitoru, kde budú len procesy od Safari, možno budeme múdrejší, ťažko sa pomáha naslepo.
Okej, aké Extensions v Safari používaš? Neinštaloval si niečo nové?
Určite na riešenie prídeme, napadá ma pár spôsobov ako to skúsiť vyriešiť, ale začnime takto: čo všetko si už skúšal urobiť pre vyriešenie problému?
Pridavky nemam zadne. Zkousel jsem to nekolikrat restartovat. Preinstaloval jsem osx. A taky zkousel nejake SMC. A nic nepomohlo.
Keďže si preinštsloval OS X, tak to asi nebude softwareová chyba.. Aj keď neviem ako to može byt HW chyba, keď ti to robí len pri safari.. Choď s tým do APR, určite ti pomôžu.. Je inak dosť možné ze mam podobný problem, keď mam otvorené safari občas mi blbne Mac a beha kolečko, skontrolujem to CPU.. Ja mam MBP13 retina 2013 late
Ja mám MBAir 2015. Byl jsem v Istyle se zeptat bohužel tam byla nějaká slečna, která si také nevěděla rady.
Je možné že tady je problem i stou pamětí?
Zkusil jsem založit noý uživatelský profil na Macu a tam Safari funguje tak jak by mělo. Takže je chyba jen v tom původním profilu. Takže asi budu muset začínát použivat ten nový profil akorát nevím jak nahrát souboru z původního do toho nového profilu.
To je zvláštne.
Preinštaloval si OS X načisto?Ak nie skúsil by som Disk Utility -> First Aid (opravíš práva na disku)
A ak nepomôže ani to, stiahni OnyX:
http://www.titanium.free.fr/onyx.html
Tam si prejsť vykonať základné opravy (Maintenance, Cleaning). Pri posledných krokoch a poslednom reštarte odporúčam vykonať reset PRAM.
Onyx je skvelá app, ktorá skutočne dokáže poupratovať v prípade že sa v OS X niečo pokazí a nejde to vyriešiť nijak inak.
Preinstaloval jsem to pomoci CMD R. PRAM uz jsem taky zkusil. Zkusim teda ted Disk utility a potom kdyz tak ten OnyX
Čiže si zrejme spravil len preinštaláciu, kedy sa súbory nezmažú, disk sa neformátuje a prepíšu sa len dáta OS X.
PRAM je fajn, že si skúsil, ale skús ho až po vykonaní daných opráv Disk Utility/OnyX a daj si pozor aby si tieto opravy vykonával pod svojím účtom/profilom, kde sa problém prejavuje.
pokud to dela jen Safari, zameril bych se na nej a vycistil bych ho.
napr. zde je navod - manualni vycisteni (v EN) : https://www.macissues.com/2015/06/22/how-to-fully-reset-safari-on-your-mac/