Zdravím, mám fotky na externím HDD a přetáhl jsem je do maca z důvodu, že je chci mít na icloudu a mít je ve všech zařízení. Problém je v tom jak je tam mám dostat. Pořád je mám uložené v macovi a nejde mi je nahrát na icloud. Fotky mám roztříděné do složek. V iphonu je to bez problémů, z windows PC kde mám icloud drive, tak jsem je nahrál taky bez problémů, jen z toho macu mám problém. Nastavené to mám a fotky mám momentalně uložené ve finderu ve složce icloud drive. Díky
Fotky se ale nedávají na iCloud Drive,musíš je dát do složky Foto,tak kde se ti ukládají fotky z iPhone.Pak si to ještě můžeš zkontrolovat na ICloud.com
Takže já je z těch složek prostě naimoportuju do Fotek a tím se mě uloží na icloud a pak můžu těch 40GB fotek z macu vymazat. Chápu to dobře?
Nikoliv, iCloud není klasické úložiště, iCloud funguje jako synchronizační místo - co se pak smaže na jednom zařízení tak se smaže na všech ostatních (připojených ke stejnému ID).
Edit: …a samozřejmě se to smaže i na iCloudu.No, naimportoval jsem to a vymazal a mám to normálně ve fotkách na macu i iphonu. Když bych to musel mít v PC i na icloudu, tak by to přece ztrácelo význam.
Samozřejmě, máš pravdu, Teď jsou ty fotografie na MACu v systémové knihovně, tedy mimo systémovou knihovnu se opravdu mohou smazat. Prakticky tak na MACu jsou, ale ne jako soubory ve složkách. Mea culpa 😀
Ale vzdyt fotky lze importovat jednoduse pres webove rozhrani icloud.com
Na icloud přes webové rozhraní jdou nahrát soubory do 100mb, takže 10sec video z iphone 14 už tam nedáš