Včera mě zarazilo kolik místa mi zabírá systém - 161 GB - což mi přijde moc a rád bych si nějaké místo uvolnil. TM používám pro občasné zálohy na externí disk, není připojený trvale. Po vypnuti lokalnich zaloh mi terminal hlasi: disablelocal: Unrecognized verb. Velikost systému zůstává stejná Poradíte, jak si uvolnit místo? Děkuji
Do "systému" se můžou řadit i knihovny a data aplikací. Aplikace nepocházející z appstore se většinou skládají ze spouštěcího souboru (app file) a datových souborů (textury), knihoven, ... přičemž do kategorie aplikace se započítá jen spouštěcí soubor a zbytek je do kategori systém.
WoW 40 GB, SC2 30 GB, ... a můžu pokračovat. Jo nejsou 90ky nebo early 00s, kdy velikost appky byla v řádech stovek kB/později MB 🙂
hisozelot píše:
WoW 40 GB, SC2 30 GB, ... a můžu pokračovat. Jo nejsou 90ky nebo early 00s, kdy velikost appky byla v řádech stovek kB/později MB 🙂Dokáži zjistit, co mi tam zabírá tolik místa?
Hry apod už jsou pryč 🙂EDIT:
Po vymazani par medialnich souboru, vysypani kose a restartu ma SYSTEM velikost 173 GB 🙁Jak jsou velký home a applications složky? Můžou to být různý data/image v home složce nebo pozůstatky po odstranění aplikací.
ls -ial z home a applications vypíše co?
hisozelot píše:
Jak jsou velký home a applications složky? Můžou to být různý data/image v home složce nebo pozůstatky po odstranění aplikací.ls -ial z home a applications vypíše co?
HOME má 75 GB
APP složka má 14 GB