Ahoj borci, tak se obracím na vás, zkušenější, protože s tímhle si absolutně nevím rady. Nejspíš mi při aktualizaci "lehnul" Mac, zřejmě mi ho někdo odpojil z nabíječky a od te doby, když najede OS, tak se spustí jen Dock a tím to končí, dal se nedostanu. Mezitím neustále vypisuje "Aplikace Finder neočekávaně skončila" a žádnou jinou systémovou aplikaci taktéž nespustim. Reset NVRAM jsem zkoušel, safe mode taky - ale tam je problem uplne stejny. Kdyz se prihlasim do hosta, tak tam Safari běží. Neexistuje v recovery modu nejaky příkaz do terminálu, který by nějak pomohl? Nebo jakým způsobem se pohnout? Dekuju moc. /// edit: Tak mi nejdou spustit jen systémové aplikace. Ty, které jsem si instaloval já, tak ty spustím. Ale safari, mail, kalendář atd... ty nejdou. [img]https://thumb.ibb.co/cFXQwk/IMG_5620.jpg%5B/img]
Podle mě bude nejsnazší a nejrychlejší cesta obnovení ze zálohy než hledat kde je problém a snažit se ho vyřešit. Takže boot do recovery a tam vybrat "Obnovení ze zálohy Time Machine".
Vyřešeno ❗ stačilo v recovery modu dat novou instalaci macOS, data všechny zůstaly