můj Macbook Pro 13 retina 2013 se zasekává také. Dělá to od 10.11.3 (momentálně 10.11.4), čistá instalace nepomohla. Když se sekne, tak se vždy po pár minutách odsekne, ale stejně ho musím restartovat, protože jakmile se jednou takto sekne, tak se každých pár minut na 2-3 minuty zasekne a pomůže až restart.
Mě se to stává taky tak jednou za dva dny a taktéž na early 2015 MBPro.
Akotár mám problém, že někdy prostě nepomůže nic... Čekám i 15 minut a mac se nechce rozběhnout... Několikanásobný restart taky nepomůže... Přišel někdo na nějaké trvalejší řešení. kromě záruční opravy?
Mne v poslednom case par krat zamrzol moj Air early 2015 (OS X 10.11.4), to iste klavesnica ani trackpad nefunguju dokonca pri zatvoreni ani nezhasne display. Stalo sa to asi tak 4 krat za posledne 2 mesiace, takze nejde o nic pravidelne a vzdy pomohol az restart
Přesně, jak to tady popisujete, tohle se mi stává také, Macbook Pro 2013 Late, zasekne, nejčastěji v Safari, ale někdy i v XCode, točí se kolečko, zkusím zavřít ale nepomáhá to, čekám 30 sekund a potom natvrdo restartuju, v pondělí volám na podporu Apple a uvidím co mi na to řeknou.
matom píše:
majdy píše:
Je to známy problém.
Zdá sa, že sa nemusí jednať ani o problém OS X, ale o problém v HW takže to skôr vidím na firmware update nakoľko sa to týka MacBookov Pro 13" s retinou z roku 2015 (teda posledná generácia) a nie starších.Len trosku ta upravim, ze to robi od 2014 a nielen od 2015. Inac v ostatnom spravne informujes 🙂
A moje odpozorovanie - tak to robi od OSX 10.10.3 verzie, a od vtedy cakam na opravu, ktoru dufam novou verziou uz to opravia (ak).
Mne to prevazne a velmi casto sa stava po dopozerani YT videi a zatvoreni tabu (a nepomoze ani premazanie cache a dalsich tisic veci).
Ale nestava sa mi to len pri YT a Safari, robi to aj pri ostatnych appkach a hlavne pri tych co som si vsimol kde vyuziva dost znacnu cast RAM (ale znova nie vzdy, iba ked ma asi nejaku chvilku a cyklus neuzatvori :D).Najhorsie este je, ked aj po restarte cca 5 minut, je neskutocne spomaleny, ale nestava sa to vzdy.
Niekedy aj dva tyzdne nic, a niekedy aj 3x za den, este ze ten restart je rychly. Tak ostava len cakat na opravu 🙂Přesně jako popsáno, uplně stejný problém, po přečtení tohoto tématu jsem zjistil že nejsem sám, takže v pondělí volám na Apple podporu a uvidím co mi na to řeknou, ale tento problém mám už od Yosemite. MacBook Pro Retina 2013 Late.
Na jiném fóru sem četl, že to dělá Flash Player, taky se mi to občas stává..
raskavil píše:
Přesně jako popsáno, uplně stejný problém, po přečtení tohoto tématu jsem zjistil že nejsem sám, takže v pondělí volám na Apple podporu a uvidím co mi na to řeknou, ale tento problém mám už od Yosemite. MacBook Pro Retina 2013 Late.Napis tu prosimta, ak budes volat, co ti budu hovoriť, som zvedavy 🙂
MartasI7 píše:
Na jiném fóru sem četl, že to dělá Flash Player, taky se mi to občas stává..Nerobi to ani on, a tento hnusny program/app prosim Vas vsetkych na tejto planete 😀 odinstalujte si ho, je to najvacsie zlo 😎
- dalsie skusenosti zo vcera:
- kamos vcera kupil macbook, 2015 mid - klasika Pro 13" retina
- nehovoril som mu o tomto probleme, chcel som vediet kedy vznikne
- spravila sa cista instalacia El Capitan, nainstalovalo sa len Adobe Photostop a Illustrator + Creative Cloud (samozrejme) - nic viac
- nechali sme to zapnute, browsoval po Safari si cca 4 hodin, prisiel LAG a tak vysvetlovacky :D:D
Otázka: Jak tenhle problém řešíte? Mě nepomáhá ani tvrdý restart! MacBook začne vyhledávat bluetooth klávesnice a toť vše.
Takže volal jsem na podporu a pán mi doporučil tyto kroky: 1. reset https://support.apple.com/cs-cz/HT201295 https://support.apple.com/cs-cz/HT204063 2. čistá instalace bez zálohy 3. pokud nic nepomůže, diagnostika v servisu 4. pokud ta nic neukáže zavolejte nám
Uvidím jestli to pomůže. Také zmínil že čím víc lidí zavolá, tím je.větší šance, že se problém vyřeší. Takže telefony do ruky a volejte, čím víc nás bude tím lip. Budu informovat jak to dopadlo.
Pokiaľ viem, žiaden reset, či preinštalácia nepomôže (nestretol som sa s tým, že by pomohla - v podstate by sa dalo povedať, že OS X je tak dobrý systém, že nepotrebuje preinštalovanie a beží rovnako či už sa preinštaluje alebo nie, bohužiaľ tá horšia stránka veci je, že ak má chybu, tak naozaj ani tá preinštalácia nepomôže - čiže nastala dosť blbá situácia), zrejme ani diagnostika v servise.
Rovno by som preto odporúčal každému skočiť na krok č. 4.Pán na infolinke nadiktoval len štandardný postup a zjavne o probléme nemá ani potuchy.
Rovnaký problém u mňa. RIeši sa to snáď všade, je to systémom 10.11.4, takže treba čakať na update, prípadne nahodiť public beta.
Rovnaký problém u mňa. Rieši sa to snáď všade a nespravíte s tým nič. Je to systémom 10.11.4, takže treba čakať na update, prípadne nahodiť public beta.
Zkuste updatovat Safari na Technology Preview. https://developer.apple.com/safari/technology-preview/
Update na 10.11.5 nepomohl...
Cook mě začíná pěkně srát!
Mám stejný problém na MacBook Pro. Pozoruji jej nekolik poslednich verzi Captain. Nepomáhá ani BETA testing program.
Většinou v Safari, ale i v Excelu a dalších aplikacích (Safari běží na pozadí). Několik sekund nereaguje, často se objevuje "duhové kolečko" při tak jednoduchých opercích jako je pohyb ve stránce (Safari) apod., potom se automaticky rozběhne.