Zdravím, mám menší problém, sem tam se mi stane, že se celý mac "zasekne". Trackpad necvaká jako obvykle, klávesnice a CapsLock nefungují... prostě a jednoduše ZAMRZNE... Moc prosím o radu, jediné řešení co zatím mám, je hrubý restart... Díky za brzkou odpověď. Čtenář.
MartinSrnec píše:
Zdravím, mám menší problém, sem tam se mi stane, že se celý mac "zasekne". Trackpad necvaká jako obvykle, klávesnice a CapsLock nefungují... prostě a jednoduše ZAMRZNE... Moc prosím o radu, jediné řešení co zatím mám, je hrubý restart... Díky za brzkou odpověď. Čtenář. 🙂Ahoj, zkus tohle, mělo by to pomoct: https://www.letemsvetemapplem.eu/2010/02/09/zlepsete-nejen-vydrz-vasi-baterie-ale-take-stav-vaseho-maca-reset-pram-a-smc/
Také se mi takhle MacBook zasekával, zkusil jsem resety dle návodu. Snad to pomůže 🙂
aj mne robilo to isté na Macbooku Pro Retina 13", early 2015... musel som počkať na OS X update, lebo inak nič nepomáhalo. Ani čistá inštalácia, ani ten návod uvedený vyššie.
uvedený návod mi také nepomohl, už se mi mac zase několikrát zasekl..
Gllun píše:
uvedený návod mi také nepomohl, už se mi mac zase několikrát zasekl..Len taká otázka.. máš najnovší update 10.11.4? a ako áno tak sa ti to "zasekáva" iba v Safari?
Preto sa pýtam lebo som si všimol že mne to robí len keď používam safari (ale nie stále, cca 1x za 2-3 dni), tak či náhodou nemáme podobný problém.Máte ještě Mac v záruce? Vypadá to na vadnou základní desku.
Ja som ho už dával reklamovať a vrátili mi ho , že nič nenašli.. a to som mal dokonca aj nahrané video že mi to robí
Zkuste zavolat na podporu Apple. Tam vám určitě nějak pomůžou, možná vám mac vymění.
Fiktusz píše:
Gllun píše:
uvedený návod mi také nepomohl, už se mi mac zase několikrát zasekl..Len taká otázka.. máš najnovší update 10.11.4? a ako áno tak sa ti to "zasekáva" iba v Safari?
Preto sa pýtam lebo som si všimol že mne to robí len keď používam safari (ale nie stále, cca 1x za 2-3 dni), tak či náhodou nemáme podobný problém.Ano, mám 10.11.4 a abych řekl pravdu, tak si teď nejsem úplně jistý, jestli to je pouze v Safari. Periodicita je ale +- stejná.
Meka ještě v záruce mám, myslíte, že to je opravdu základní deskou i v případě, že by se to zasekávání projevovalo pouze v Safari? Jsme spíše myslel, že to bude nějaká chyba softwaru a update to odstraní.
Je to známy problém.
Apple o ňom už pravdepodobne vie, rieši sa to už dlhšne, bohužiaľ stále nevyšiel opravný update.Nieje to chyba Safari, deje sa to prakticky kedykoľvek a je jedno, či človek Safari používa, alebo ho má úplne vypnuté.
Zdá sa, že sa nemusí jednať ani o problém OS X, ale o problém v HW takže to skôr vidím na firmware update nakoľko sa to týka MacBookov Pro 13" s retinou z roku 2015 (teda posledná generácia) a nie starších.Tažko povedať, kde presne je chyba, týka sa to zrejme všetkých modelov alebo drvivej väčšiny týchto MacBookov.
Reset PRAM ani repair permisions nepomôže.
Pomôže len reštart, prípadne počkať, do 1 - 3 minúty a Mac zvykne odmrznúť.
Takže tým čo majú problém sotáva len čakať a dúfať, že Apple zistí, kde problém je a včas ho opraví.majdy píše:
Je to známy problém.
Zdá sa, že sa nemusí jednať ani o problém OS X, ale o problém v HW takže to skôr vidím na firmware update nakoľko sa to týka MacBookov Pro 13" s retinou z roku 2015 (teda posledná generácia) a nie starších.Len trosku ta upravim, ze to robi od 2014 a nielen od 2015. Inac v ostatnom spravne informujes 🙂
A moje odpozorovanie - tak to robi od OSX 10.10.3 verzie, a od vtedy cakam na opravu, ktoru dufam novou verziou uz to opravia (ak).
Mne to prevazne a velmi casto sa stava po dopozerani YT videi a zatvoreni tabu (a nepomoze ani premazanie cache a dalsich tisic veci).
Ale nestava sa mi to len pri YT a Safari, robi to aj pri ostatnych appkach a hlavne pri tych co som si vsimol kde vyuziva dost znacnu cast RAM (ale znova nie vzdy, iba ked ma asi nejaku chvilku a cyklus neuzatvori :D).Najhorsie este je, ked aj po restarte cca 5 minut, je neskutocne spomaleny, ale nestava sa to vzdy.
Niekedy aj dva tyzdne nic, a niekedy aj 3x za den, este ze ten restart je rychly. Tak ostava len cakat na opravu 🙂Máte nainstalovaný Chrome? Pokud ano, odstraňte ho. Může vytvářet konflikt se Safari.
matom píše:
majdy píše:
Je to známy problém.
Zdá sa, že sa nemusí jednať ani o problém OS X, ale o problém v HW takže to skôr vidím na firmware update nakoľko sa to týka MacBookov Pro 13" s retinou z roku 2015 (teda posledná generácia) a nie starších.Len trosku ta upravim, ze to robi od 2014 a nielen od 2015. Inac v ostatnom spravne informujes 🙂
A moje odpozorovanie - tak to robi od OSX 10.10.3 verzie, a od vtedy cakam na opravu, ktoru dufam novou verziou uz to opravia (ak).
Mne to prevazne a velmi casto sa stava po dopozerani YT videi a zatvoreni tabu (a nepomoze ani premazanie cache a dalsich tisic veci).
Ale nestava sa mi to len pri YT a Safari, robi to aj pri ostatnych appkach a hlavne pri tych co som si vsimol kde vyuziva dost znacnu cast RAM (ale znova nie vzdy, iba ked ma asi nejaku chvilku a cyklus neuzatvori :D).Najhorsie este je, ked aj po restarte cca 5 minut, je neskutocne spomaleny, ale nestava sa to vzdy.
Niekedy aj dva tyzdne nic, a niekedy aj 3x za den, este ze ten restart je rychly. Tak ostava len cakat na opravu 🙂Tak to som nevedel, čítal som asi len o modeloch z 2015, prípadne som niečo prehliadol, no a to by nahrávalo chybe OS X. Každopádne dík za info, budeme múdrejší. Kamarát tiež kúpil 2015 model a robí mu to, skúšali sme všetko no nič nepomohlo, Chrome nemá na to vplyv, ale inak súhlasím, že ho treba odinštalovať ak niekto používa 😀
Nieje zac.
majdy píše:
Chrome nemá na to vplyv, ale inak súhlasím, že ho treba odinštalovať ak niekto používa 😀Zial, Safari nieje plnohodnotny prehladač na developenie :/ Take cudne to je 😀
Ale aspon responsive mode pre zariadenia ma dobre vyladene, nie ako napr. Chrome 😀