I když používám Mac již několik let, až teď jsem začal řešit jednu funkci, která mi na mac scházela. Aktivně používám klávesové zkratky pro urychlení práce. Chybí mi ale zkratka pro přepnutí 2 oken v rámci jedné aplikace. Cmd - Tab přepíná mezi aplikacemi, to je v pohodě, ale zkratka na rychlé přepnutí mezi např více otevřenými aplikacemi v rámci náhledu, wordu apod. není. Respektive je. Pátral jsem v seznamu zkratek a zkratka na přepínání v rámci jedné aplikace je Shift-Command-Tilde (~) Problém je že na české klávesnice tilde není. Nenašel jsem způsob jak změnit tyto systémové zkratky na jinou. V seznamu zkratek zrovna tyhle nejsou. Zkoušel jsem i přemapovat klávesnici, ale všechny programy na které jsem narazil jsou nad mé síly. Jelikož se domnívám, že nejsem sám, který by toto uvítal, neměl by někdo jednoduchý návod, jak tohle nastavit. Díky.
Ak používaš touchpad je to veľmi jednoduchá záležitosť.
Stačí zapnúť App Exposé gesto, ktoré funguje ako mission control, rozdiel je, že zobrazuje všetky okná len tej jednej aplikácie v ktorej práve pracuješ.
Na ceskej klavesnici by to malo byt ako na obrazku. Funguje CMD + ¨ aj CMD + SHIFT + ¨.