Zdar panove, mas uz nekdo novy MacBook pro 15 2016? Potreboval by som par informacii ohladom pripojenia roznych periferii pomocou USB-C resp pomocou adapterov. Na zahranicnych fora je plno diskusii o tom, ako nie vsetky USB-C kable a adaptrey alebo redukcie su funkcne. Napr. s USB-C kablom s dlzkou 2m priamo od Apple vraj nemozno Macbook Pro 15 nabijat, sluzi na prenos dat. Dalej som chcel kupit neaky adapter USB-C to Etherner, a zase som nasiel, ze nie vsetky vyrobky funguju. Najme take, kde je viacero vystupov.
Není pravda, nabíjet ho s kabelem co je v balení můžeš:-) a mluvíš asi o Thunderbolt 3 vs USB C
USB-C taky nabijí,ale s menší W,asi mluví o kabelu USB-C dodávanemu třeba k Macbooku 2m.Ten umí jen nabijet.
Ano s 2m kablom USB-C dodavanym s Macbookom to nabijat ide. Ale tych kablov je viac druhov a nie vsetky podporuju nabijanie Macbooku Pro 15". Niektore zvladnu nabijat len 13" Macbook Pro alebo 12" Macbook.
https://www.theguardian.com/technology/2016/feb/15/apple-to-replace-faulty-macbook-usb-c-charging-cablesDalej niektore multi adaptery napriklad kombinovany USB-C to HDMI, USB3.0, Ethernet musia byt zapojene do Macbooku a takisto aj do zdroja napatia aby fungovali, nestaci ich mat zapojene len do Macbooku. Ale ako pise, nie vsetky su takto riesene, takze preto sa pytam, ci niekto ma uz skusenosti s takymito adaptermi i kablami. Lebo novy Macbook Pro sa chystam este len kupit spolu s kablami a adaptermi, tak nech nekupim nieco, co nevyuzijem.