Zdravím, mám starý MacBook Pro 2007, 120 SSD a 4GB Ram, OS Yosemite. Jde jen o to, že videa natočené na iPhone se nedají pořádně přehrát (strašně se sekají) a to ve formátu mov nebo překovertované do mp4, výsledek je vždy stejný. Videa jsou točené na IP5 a IP6s. Zajímavé je že videa točené z android telefonů jedou krásně plynule, ve formátu mp4 (FHD) i 3gp. Nevíte kde může být problém?? Děkuji
Anoj No těžko říct iP6s točí 4k tak nevím jestli to mac přechroupe. Jinak jaký máš přehrávač? Já bych zkusil VLC.
No to jsem si taky říkal a bylo by to celkem pochopitelné, že děda nezvládne 4K, ale pořád tam jsou videa z IP5, který 4K neumí. Zkoušel jsem to normálně v Quicku a i ve VLC a vždy je to stejné. Zaráží mě i to, že videa nejedou plynule ani na mém windows NTB a ten má už výkon dost vysoký.
No nějak se mi nechce věřit že by iphone točil sekané videa. Můžete ho zkusit restartovat ale pokud se to při přehrávání v iphone neseka tak bych řekl že je problém v PC
V mobilu se videa samozřejmě nesekají jen v PC. Jestli je problém v PC, tak musí ve starém MBP tak i výkoném windows a to se mi nechce nějak věřit. O to spíš si myslím, že by to mohlo přechroustat video z IP5. Full HD to přehraje, ale z jiného mobilu jak iPhone. Nevím je to takový zvláštní
petrŠ samozřejmě píše nesmysly. Sice Váš problém nedokáži vysvětlit, ale teď jsem zkoušel videa z pětky, šestky i sedmičky, a neseká se mi to ani na jabku, ani ženě na šunkoidním windows notebooku. Ani ve 4K.
Včera jsem si na IP6s natočil videa ve všech rozlišení. Zvládlo to pouze 720p, u jiného telefonu full hd
Podívejte se na bitrate u těch videí. Docela by mě to zajímalo prošlo mi pod rukou asi 10 iphonu a ani jeden netočil sekaná videa. Ani v PC ani v Mac
Zajímavé, běžně si pouštím videa natočená iP SE v 1080 60 fps nebo iP5 1080 30 fps a jak na MacBooku tak i na stařičkém Mini 2009 to běží plynule. Zkusila jsem nahrát video ve 4k, pustila jsem si ho na MBP a světe div se, opět to bylo plynulé. Mini to z pochopitelných důvodů nezvládl.
edit: twisi, zkusila bych CMD+I na video souboru.
Mě je jasný, že budu ojedinělý případ. Jen se snažím zjistit příčinu. To CMD+I zkusím
Tak jsem dal CMD+I a je tam Apple iPhone 6s, 3840 × 2160 150 MB, H.264, 29,98 fps
Tak jestli se snažíš tohle přehrát na Macu z roku 2007, tak je jasné, že se to seká. Nicméně na čemkoliv s alespoň Core iX nebo Pentium/Celeron a s GPU mladší než 5 let by to mělo běžet bez problémů. Ostatně zkusila jsem přehrát 4k video z iP SE na notebooku Asus X200MA (Celeron, 2 GB RAM, Intel HD Graphics, Elementary OS Loki) a běželo to také bez záškubů.
Petře, jak VLC tak vestavěný Quick Time naprosto bez problémů (MacBook Pro 2016 13"). A dva roky starý Asus X200MA (Celeron, 2 GB RAM, Intel HD Graphics) s Elementary OS a VLC sice pochopitelně nezvládne 4k, ale fullHD 60 fps bez problémů přehraje bez cukání.
Dobře. Až budu doma, tak ještě udělám srovnání videa Full HD z iPhonu (seká se) a z jiného tel (jede plynule), podle toho CMD+I. Jinak ty ve 4K se mě sekají úplně stejně na macbooku i na Packare bell Intel (Core i5-2410M (2.3GHz, TB až 2.9GHz, podpora HyperThreading); 6GB RAM DDR3; 17.3" HD+ LED (1600x900 bodů) displej; grafika AMD Radeon HD 6650M (2GB)), což si myslím že by to jet mohlo plynule