Pekný den všetkým, kúpil som si včera starý (pre mna legendárny) MacBook pro 2008. Je to v poriadku ze neviem prehrať na YouTube video v 720p bez sekania? Budem mat este pár otázok ohľadom Macbooku ale toto mi je take cudne na začiatku hneď ako som to zapol ze na core 2duo neviem prehrať HD video.
Viac než 8 ročný MacBook. Je to úplne normálne, aj mid 2010 dnes máva už sem tam problém.
Ďakujem za rýchlu odpoved.
Ja to chápem ale aj tak, 128mb grafika ja viem ze to je v dnešnej dobe nic ale core 2duo procaky este nieco stoja.
Je na to nejaké riešenie aby som to vedel spustiť? Pomohlo by downgrade na nejaky starší osx? Momentálne mam Lion.Já mám Aira 2011 s 2x1,7 GHz a přehrává i fullHD bez zadýchání, macOS Sierra. Grafika je ňák 368 MB cca. Ale že by se 720p sekalo na MacBooku Pro? :-/ Vždyť o 2 roky později udělali telefon co to umí natáčet a stříhat, to přece musí přehrát. Co to zkusit jenom přeinstalovat? Nebo mavericks, prý byl svižnějsí než předchůdci.
Môj pôvodne prvý Mac je z roku 2010, dnes tam beží Sierra ale v predchádzajúdcom systéme bol s HD sem tam problém. Preto si myslím, že je to u ročníku 2008 celkom normálne.
Podľa mňa by mohol pomôcť z časti downgrade, z časti vyfúkať vnútro a nemať spustené nič navyše čo nepotrebuješ.
Ono ani nejde o to, že v tej dobe to dokázal a nieje to ni tak novým softvérom, požiadavky sa jednoducho menia, output je náročnejší, youtube, ponúka kvalitnejší bitrate ako kedysi, dnes je plne podporovaný cez html5, a je tam plno štandardov, ktoré sa od roku 2008 zmenili, preto jednoducho ani downgrade systému moc nepomôže. Zmenili sa veci na internete, rovnako ako sa mení HW a nároky softvéru v naších zariadeniach, internet sa vyvíja taktiež a sekanie je dôsledok akejsi "nekompatibility".
Ďakujem za reakcie
Este by som mal otázku, na nete som našiel ze osx Mavericks je dostupný pre moj MacBook pro 2008. Kde to viem aktualizovať? Lebo na AppStore mi nic nenájde a keď dám v ľavom hornom rohu hľadať aktualizáciu systému tak mi výpiše ze je updatenuty a nic viac sa nedá robiť. Vie niekto riešenie? Mam to stiahnuť niekde osobitne a tak cez USB to bootnut? Alebo?Pokud jste si Maverick nestáhl v době vydání Mavericku tak ho na storu už nenajdete. Jediná možnost je sehnat instalačku na CD nebo na flešce a nainstalovat to z toho. Byl bych velice opatrný stahovat to z netu z neznámého zdroje.
Ja mam macbook unibody 2008, mam tam el capitan a nemam nejmensi problem s 720p rozlisenim photoshop beha rychle, a vse super. Dej si tam aspon 6gb ram.
Je pravda, že upgrade ram by mohol pomôcť tiež Sierra, čo som testoval na ročníku 2010, zdalo sa mi, že behal lepšie ako predchádzajúci systém, ale možno to bol len placebo efekt pretože to bola čistá inštalácia.
Aktuálne mam 4giga RAM ale som pozeral ceny koľko stojí 4giga ddr2, okolo 80-100euro a to je podľa mna veľa. Btw druha otázka je, oplatí sa mi upgradovat na vyšší Osx? Čítal som na nete a najviac chvália lion a leopard a veľa ľudí by sa chcelo vrátiť z novších na tie staršie. Tak pýtam sa vás, je aj podľa vás dobrý lion?