Ahojte, poraďte mi prosím. Mám macbook pro mid 2010 13" 8GB ram, dva disky jeden SSD a druhy HDD no ten HDD nepoužívam pretože mi prestal fungovať kábel. A ukazuje mi, že mi systém zaťažuje procesor niekedy aj cez 60% a popritom nič nerobím. mam max. zapnutý safari. Kde môže byť chyba? Už som ho aj preinštalovala. Mám tam MacOS Sierra
Staré core 2 duo v tomto Macbooku potřebuje těch 60%, aby rozjelo systém, pokud se nemýlím, takže bych se tím nijak nestrachoval.
Mám ho preinštalovať naspäť na Mavericks? Lebo pracovať na ňom je občas problém.
No nejsem si jistý, asi by šlo se podívat třeba na nějaká youtube videa, jako to šlapalo nebo šlape teď a srovnat si. Samozřejmě je lepší novější systém, ale pokud je to neúnosný problém, tak co se dá dělat.
Na skúšku som odinštalovala súčasti adobe photoshopu nejaky manager a také blbosti a teraz sa mi photoshop zapne do 5sekúnd. A celkovo to funguje rýchlejšie mohlo to byť tým?
Pokud bylo SSD předtím zaplněné, tak je to možné že toto pomůže, protože Mac ho vlastně používá jako další paměť, ale když na něm není místo tak to nejde a tudíž může být pomalejší.
No udržujem na ňom aspoň 40gb volného miesta. Aj keď je pravda, že by som už mala dať opraviť ten druhy disk. Predtým mi to nerobilo čo je dosť možné, pretože všetky veci som mala na ňom uložené.
Na MacBooku Air 2011 s 256 gb jsem měl 40GB volného místa když jsem si všiml že se zpomaluje a zamrzával a sám se restartoval. Promazal a přesunul jsem fotky, smazal jednu hru, smazal koš a zálohoval počítač, 70GB volna, rychlejší počítač. Nainstaloval jsem Sierra a 110 GB volna. Najednou je rychlý a spolehlivý.
BTW: ale photoshop za 5 sekund? To chcu, teď jsem změřil že CS6 otevírám 17 sekund. Aké blbosti to prosím byly? 😀Adobe manager a takové blbosti od adobe. Ale jo jde rychlejšie ale musím ho dať aj tak do servisu.. aby mi fungoval aj ten druhy hdd.