Zdravím, som nový používateľ MacBooku (prešiel som z WIndowsu) a môj starý externý disk má formát NTFS. Na MacBooku teda nemôžem na disk nič nahrať. Potreboval by som ho preformátovať na FAT32, ale bez straty dát. Je to možné? Ďakujem.
nie je to možné treba stiahnuť súbory s disku sformátovať a nakopírovať naspäť , ja preferujem exFat ten ide aj na macu aj na win nevýhoda FAT32 že sa dajú kopírovať súbory len do 4gb
Ďakujem, len je problém v tom, že nemám kam nakopírovať súbory 😀 .
Toto som riešil presne 😀 aj ja pred dvomi týždnami ja som to urobil na notebooku s win tam bolo dosť miesta tak som prekopíroval aj v nom naformátoval a dal naspäť
Já když jsem na tom už hodně špatně, že nemám ani flashku, tak použiju iphone s aplikací usb flash, kam si ty věci hodím.
Na tom disku je zabratých 500gb 😀 a starý notebook už nefunguje, budem to musieť nejako vymyslieť.
jednoduchy konvert z NTFS na FAT32 neudelas (NTFS ma vice informaci v metadatech, ktere na FAT neexistuji)
nejjednodussi je vykopirovat data jinam, preformatovat na ex-FAT a zpet data nahrat.
- hlavne pak pouzij format ex-FAT, FAT32 ma omezeni na max velikost souboru 4GB!