Ahoj, mám macbook Air 2015 - 13" 4gb ram(starší verze) a přemýšlím nad přechodem na Macbook retina 2015 - 12". Chci se zeptat jestli jsou na tom výkonově stejně nebo jestli je retina macbook lepší ? Cena retina macbooku se po bazarech pohybuje od 25 do 30 k. Macbook ari přepokládám byhc prodal okolo 20k. Macbook používám k tvobě webů, takže nic náročného až na práci v pixelmatoru, to je na Airu taky v pohod. Jde mi vyloženě o to jestli je na tom v tomto ohledu macbook retina lépe nebo alespon stejně. Díky
Mimo tému:
Tvoríš weby, používaš Pixelmator a stačí ti 12" aj Air". Áno tak to funguje v realite, no množstvo ľudí tu vypisuje aký MacBook lebo občas stihnú video a občas použijú Photoshop, ktorý je ukradnutý a najčastejšie ten MacBook berú len do školy na dokumenty/office.
Často sú názori, že na 13" sa nedá reálne tvoriť a pracovať, preto odporúčajú nejakú Pro radu a pritom by im kľudne stačil 12". Dúfam, že si toto prečíta čo najviac ľudí. Mám prax s tým, že stretávam ľudí, ktorí naozaj tvoria weby na tej najvyššej úrovní a často pracujú na 13" MBA a živia sa tým.
K téme:
Obávam sa, že ten 12" bude o máličko slabší ako ten Air, už len kvôli tomu, že 12" bude pracovať v omnoho vyššom rozlíšení. Pre webdizajn ale bude retina veľké plus. Treba sa pozrieť na benchmarky medzi Air a 12", určite toho na youtube bude dosť.
Mám stejnou zkušenost, lidé v okolí kteří do toho nevidí, tak tvrdí že na plnohodnotnou práci jedině 24" monitor a notebook bud vůbec a nebo 17",weby tvořím 7 let a živím se tím, začínal jsem na 15" macbook PRO pak měl 17" ale poslední 4 roky jedu jen na 13" (macbook, macbook pro a nakonec air), pokud je potřeba web otestovat na větším rozlišení tak se dá použít například v safari vývojářské rozšíření, popřípadě mám ještě 27" externí monitor kam můžu kdykoliv air připojit.
Na bench marky jsem se díval a je pravda že je na tom líp air 13" než macbook 12" ale moc jsem tomu nevěřil, zde je tedy rozumnější volba například macbook pro retina 13".
Macy jsou na tom víceméně na stejno. Díky optimalizaci masoxu a umu Applu dokonale využít HW rozdíly nepoznáš. Naopak bude k dobru znatelně rychlejší SSD a více RAM.
.
K dobru je pak také retina, která je na tuto práci daleko lepší.
.
K zahození nebude ani menší konstrukce. Pokud ti vadí přítomnost jen jednoho USB-C, určitě to není nejlepší nápad. Ale do budoucna dobré, páč Apple se USB-A zbavil.