Filip7 díky za doplnění, toho jsem si nevšiml. Aha, na obou stranách mají USB jen MB s Touchbarem.
Takže ten MBP 2016 'nonTB' není možné napájet ze které strany chceš, páč má jen 2 USB-C. To mi uniklo 🙁
Filip7 díky za doplnění, toho jsem si nevšiml. Aha, na obou stranách mají USB jen MB s Touchbarem.
Takže ten MBP 2016 'nonTB' není možné napájet ze které strany chceš, páč má jen 2 USB-C. To mi uniklo 🙁
Ano. Počet portů na tom nic nemění. Předpokládám, že stejně budeš mít redukci.
Rád bych se vrátil k původnímu tématu:) Má někdo zkušenost s trvanlivostí a odolností vesmírné šedi?
Ne. Ale konfigurace: MBP 2016 'TB' (Core i5 2.9 / 16G RAM / 256G) To by mělo stačit. Ale upozorňuji, že používáš Win aplikace a mac pro tebe nic tak výhodného nepřináší, takže vůbec není z cesty přemýšlet o XPS 15 a XPS 13, které za menší peníze nabídnou více.
Nebo ti 'masox' přináší ještě něco, čeho se nechceš vzdát???
Myslím si, že bude hodně záležet, na co je svobod3 zvyklý a jak moc se toho chce a je ochoten vzdát.
Pokud má ale v plánu mít spuštěnou virtualizaci 24/7, myslím si, že pak by pro něho Mac neměl moc význam. Bylo by to jako si koupit terenní auto a jezdit s ním na závodních okruzích. Ano, terénní auto na závodním okruhu pojede taky, ale ne tak dobře, jako auto sportovní, které je na závodní trať stavěno.
Asi tak. U mě to vypadá na DELL XPS 15. Ne kvůli virtualizaci, protože tu budu potřebovat vždy... ne kvůli výkonu, ale proto, že si nedokážu ať chci jak chci odůvodnit cenu. 73k za notebook je obrovská částka, kterou momentálně nemám a nedokážu ji ani nijak zdůvodnit. V tom je problém!
DELL XPS 15 stojí 57k, ale má lepší displej, daleko tenčí rámečky, delší výdrž na baterii, štíhlejší a bitelnější konstrukci, čtyřjádrový procesor, vyměnitelné RAM s možností upgradu až na 32GB, 2× rychlejší SSD, výkonnější dedigovanou grafickou kartu a můžeme pokračovat třeba větší kompatibilitou, voděodolnou klávesnicí (to jsem někde četl, nejsem si jist), ...
Já používám SW třetích stran, takže pro mě masox má přínosy jen v UI, které je mi příjemné, je jednoduchý a bezpečný + má hodně šikovné utility. Ten sytém je hodně napřed už jen svou inteligencí, protože Sierra poznává obrázky. Dejme tomu, že ten systém tomu nějak přidává cenu, ale rozhodně ne takovou, aby ten notebook mohl stát 73 tisíc. To ať se na mě Apple nezlobí. A připlácet si za proužek 10 tisíc se mi taky nechce.
Stejně výkonná konfigurace MBP 2015 mě přijde na 62k. Tam cenu odůvodním operačním systémem a odladěním HW k SW, ale u MBP 2016 nemám důvod, proč je cena takto vysoká. Apple přecenil svůj produkt.
Nebudeš zvažovat ještě MB Pro 2015?
Jinak u mě asi pořád převládá MB Pro 2016 nonTB.
Myslíš si, že je to výhodná koupě?
Mohl bych tě poprosit, abys tady 1000X nevypisoval, jestli tedy doporučuje Macbook Pro 2016 bez Touch Bar? Máš internet? Podívej se na videa, kde je srovnávají. A mimochodem, jak by sakra mohli vědět, jak se škrabe Spce Grey barva? Nikdo neřekl, že byla použita stejná technologie jako u Macbooku 12 Retiny.
😀 😀 😀 Toto je najvtipnejšie a najdlhšie fórum skoro o ničom 😀 Furt dokola to isté a stale odpoveď bokom 😀 Ja by som odporučil asi nový TB s lištou, najlepšie 13", teraz mám 15" 2015 a je to mega ťažký macbook, odpadáva my ruka keď ho beriem na ramene.. Tie váhy o pól libri lahsie je určite super vec, aj tenší je nie len ľahší. Za mňa určite nový MBP, radšej ako starý.. K tomu že je macbook drahší pri rovnakých komponentách, tak napr. DELL nevyrába operačný systém a má zmluvu s windowsom že ku každému notebooku nainštaluje v základe windows, čo pre nich je koniec koncov možno 10€/notebook, pričom apple svoj systém hodnotí na trochu viac ako win, preto to zdraženie a niet sa čomu čudovať, nemôžu ho predávať za 10€/mac, keď je na svete len <10% macov oproti windowsu..
MatoKRAL já chápu přirážku za operační systém, ale tohle je moc! Ten MB je opravdu předražený a verze bez lišty je toho dokonalým důkazem. Co vlastně přináší oproti starší generaci? Je oprávněné chtít i 6 tisíc víc?? Je oprávněné chtít ty samé peníze za model s lepším CPU, jako za výkonnější MBP 'TB' edici, která má ještě více portů a nové funkce??? Ne, není. A to je příklad za vše.
PatrickX0X píše:
Mohl bych tě poprosit, abys tady 1000X nevypisoval, jestli tedy doporučuje Macbook Pro 2016 bez Touch Bar? Máš internet? Podívej se na videa, kde je srovnávají.
Ano, díval jsem se na YT. Tam ti ale mnohdy neřeknou názor jaký na to mají, a proto se ptám po fórech.
Kup si novy 2016, uz ked si na to cakal od leta... Lebo si kup iMac, ved si tusim pisal ze ho aj tak nebudes velmi prenasat a bude doma...
Presne, kúp 2016, nový model, keď si už toľko čakal, nech to stojí za to a máš to najviac čo môžeš zohnať, nebudeš potom lutovať, že si mohol kúpiť niečo lepšie.
majdy píše:
Presne, kúp 2016, nový model, keď si už toľko čakal, nech to stojí za to a máš to najviac čo môžeš zohnať, nebudeš potom lutovať, že si mohol kúpiť niečo lepšie.
Nejnovější neznamená nejlepší! Pokud ti vadí přítomnost jen USB-C, určitě ho neber. K USB-C jsem se vyjádřil na macforu.