Dobrý den, dnes jsem asi po měsíci zapnul svůj MB a měl jsem velice krásné překvapení. Z mně neznámému důvodu mi nefunguje trackpad a druhá věc je ta, že při psaní se klávesnice jakoby zasekává (občas se písmeno nenapíše). Systém mám starší (Yosemite). Zkoušel jsem reinstal OS -> bez úspěchu. Už si nevím rady. Někdo, kdo by mi, prosím, poradil? (Momentálně se snažím stahnout Sierru, ale stahuje to velice pomalu.) Předem děkuji.
Reset SMC a PRAM by mohol pomôcť.
Ako na to, zistíš na oficiálnych Apple stránkach.
To jsem zapomněl zmínit. Pokud jsem to provedl správně, tak to bylo bezúspěšné.
Macbook Pro Retina 13, polovina roku 2014.
Tak jsem právě aktualizoval na Sierru a žádná změna .. Už vážně nevím co s tím.
Skúšal si externú klávesnicu a myš? Ak to nepojde choď ho reklamovať, alebo na predajňu sa spýtať čo s tým robiť, ak si ho kupoval u APR, tak by Ti mali vedieť pomôcť. Može byť aj že ti odchádza nejaká dôležitá časť Macbooku a ešte ako tak drží, mne to robilo PC predtým ako mu odišla matičná doska alebo CPU (to nevedel servisák zistiť lebo na to nemal dačo čo potreboval)
To je zvláštne, v akých podmienkach bol vypnutý? Vlhkosť/voda môže hrať rolu, vypadá to skôr na HW problém, možno len povolený nejaký káblik(?), vidím to najskôr na chybu dosky...
Zrejme neostáva iné ako reklamácia...
Externí klávesnici i myš jsem zkoušel, fungují normálně. Nacházel se normálně v místnosti, takže jakýkoliv styk s kapalinou je vyloučený.
Reklamovat ho bohužel nemůžu, záruka skončila před týdnem ....Odnes ho (alebo pošli) do autorizovaného servisu Apple na analýzu, aspoň máš "záruku", že ti zistia kde je problém a navrhnú ti riešenie zrejme za poplatok, pokiaľ sa jedná o niečo závažnejšie...
Pokiaľ si skúšal resety aj upgrade, môžeme na 90% vylúčiť SW chybu, pokiaľ si neinštaloval nejaké ovládače/utility k trackpadu a klávesnici a nemáš trackpad v nastaveniach zakázaný, kvôli použitiu externého/myšky. Takže ak je to chyba HW, tvoja jediná šanca je odniesť ho do autorizovaného servisu.
U Apple to nieje úplne tak. Ak ti skončila pred týždňom záruka a je to nejaká vážna chyba a ľahko odstrániteľná tak ti to vyreklamujú. Pri najhoršom možno za nejaký znížený poplatok, keď je to len týždeň po záruke.